Συντήρηση και ανακατασκευή κτηριακών υποδομών των νοσοκομείων

nosokomeio metaxa

80 εκατ. από την Περιφέρεια Αττικής για στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τις εργασίες που προγραμματίστηκαν και εκτελούνται σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες του Πειραιά. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι "Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα δημόσιο σύστημα υγείας πολλαπλά ναρκοθετημένο, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και ειδικότερα εκείνων που επιπρόσθετα βίωναν τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής περιόδου".

Σ’ αυτές τις συνθήκες, σημειώνει πως "αποτέλεσε επιλογή της να υπερβεί τα τυπικά όρια περί αρμοδιοτήτων της και να ζητήσει την ψήφιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης που της επέτρεψε, τελικά, να προωθήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα προμηθειών νέων και σύγχρονων εξειδικευμένων ιατρικών οργάνων και εξοπλισμού για να καλυφθούν οι διαπιστωμένες ανάγκες των νοσοκομείων της Αττικής, αλλά και για να προβεί στη συντήρηση και ανακατασκευή των κτηριακών υποδομών των νοσοκομείων, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 80 εκατ. €"

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, την 2η ΥΠΕ και το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, σχεδίασε και υλοποιεί στον Πειραιά:

tzaneio kardiologikh

(α) Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής της νέας καρδιολογικής μονάδας του ΤΖΑΝΕΙΟΥ, που εδώ και χρόνια είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Παράλληλα εξελίσσεται η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του νοσοκομείου, μέρος της οποίας αποτελεί και η εγκατάσταση του νέου στεφανιογράφου.

(β) Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του οριστικού αναδόχου για το έργο της επισκευής και αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και της ανακαίνισης των WC στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Οι εργασίες θα αρχίσουν στα τέλη Σεπτέμβριου και θα επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω της παλαιότητας των δικτύων.

stefaniografos nikaia

(γ) Στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ εγκαθίσταται ο νέος, σύγχρονος στεφανιογράφος, μέρος της σύμβασης για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται με καθυστέρηση η ολοκλήρωση των μελετών για την ανακατασκευή του 1ου ορόφου και του περιβάλλοντος χώρου, με εξασφαλισμένες πιστώσεις από την Περιφέρεια Αττικής

kentro ygeias keratsiniou kataskevi

(δ) Εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το οποίο θα παραδοθεί, έτοιμο για λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η απόφασή μας να στηρίξουμε έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η Αυτοδιοίκηση οφείλει να κατανοεί, να ιεραρχεί και να συνδράμει στις ανάγκες των πολιτών, όπως στο ευαίσθητο ζήτημα των υπηρεσιών υγείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης τους και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των υποστελεχωμένων νοσοκομείων να έχει περισσότερα διαθέσιμα μέσα και λειτουργικές υποδομές για να ανταποκριθεί στο κρίσιμο έργο του, στηρίζοντας, παράλληλα, το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία».

eep logo