Θέματα περιβάλλοντος - ανάπτυξης

gourdomixalis lafazanis

Στη σύσκεψη Γρ.Γουρδομιχάλη - Π.Λαφαζάνη.

Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραία (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη συζητήθηκαν αναλυτικά ο σχεδιασμός και οι δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό ότι σχεδόν όλα τα βασικά ενδιαφέροντα του ΠΕΣΥΔΑΠ (προστασία περιβάλλοντος, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, προστασία ορεινών όγκων Αττικής, πυροπροσία, αναδάσωση, φροντίδα αδέσποτων ζώων, ήπιες μορφές ενέργειας, ανακύκλωση, αξιοποιηση νερού Ψυττάλειας κ.ά) εχουν άμεση σχέση με τους τομείς ευθύνης του υπερυπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός, ως βουλευτης Β' Πειραια που είναι και η έδρα του συνδεσμου, είναι γνωστης των ζητημάτων βιώσιμης ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, στήριξε και στηρίζει τις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και των Δήμων - μελών του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του συνδέσμου τόνισε ότι: "Γνωρίζοντας καλά τον Π. Λαφαζάνη, μέσα απο την πολύχρονη συνεργασία μας, το πραγματικό ενδιαφέρον του για τα θέματα αυτα αλλά και την αποφασιστικότητα του, είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος. Πιστεύω ότι με την παρέμβασή του θα λυθούν κρίσιμα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά προβλήματα και θα προχωρήσει ο σχεδιασμός του ΠΕΣΥΔΑΠ υπέρ των Δήμων - μελών και των πολιτών".

eep logo