Τρία σενάρια για νέες φυλακές εκτός Κορυδαλλού

attiki fylakes

Προτάσεις για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Τρεις διαφορετικές περιοχές βρίσκονται στο τραπέζι για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο ο χώρος των σημερινών φυλακών θα μετατραπεί σε πάρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια εγκατάσταση που θα μπορούσε να μετατραπεί σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα. Υποψήφια για να στεγάσει τις νέες φυλακές είναι και η έκταση που φιλοξενεί αποθήκες πυρομαχικών στη Μαλακάσα, ενώ στη συζήτηση μπαίνει και η περιοχή του Θριασίου πεδίου που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, αλλά και κοντά στην Εθνική Οδό. 

Οι Φυλακές Κορυδαλλού ιδρύθηκαν το 1967. Στεγάζουν περίπου 2.500 κρατουμένους και βρίσκονται δίπλα σε σπίτια, σχολεία, αλλά και το Δημαρχείο της περιοχής. Το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο δικαιοσύνης έδωσε στο Δήμο Κορυδαλλού έκταση 10 στρεμμάτων που στεγάζονταν οι γυναικείες φυλακές και στη θέση τους ήδη κατασκευάζεται ένα πρότυπο υδάτινο πάρκο αναψυχής.

Παράλληλα, με την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την ίδρυση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, ενώ όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» ενδέχεται να λειτουργήσει σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή της Δράμας.

Πηγή: in.gr

Pin It

eep logo