Το ΚΚΕ για την φωτιά στο Νέο Ικόνιο

pyrkagia thamnoi

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περάματος

Η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τον κίνδυνο πυρκαγιάς «σε αυτές τις περιοχές (Ικόνιο – Αγία Παρασκευή), που γειτνιάζουν με τις δεξαμενές πετρελαίου» και επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης, ούτε από το Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε συνολικότερα από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του Περάματος προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 24 Ιούλη, στις 9.10 το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο κλειστό γήπεδο του Νέου Ικονίου, στην οδό Γ. Παπανδρέου στα τελευταία σπίτια του βουνού.
Με την άμεση δράση της πυροσβεστικής που επιχείρησαν στην περιοχή με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, αλλά και την παρέμβαση των κατοίκων απετράπησαν τα χειρότερα.
Έχοντας νωπές τις μνήμες από την πυρκαγιά στο Μάτι, που την προηγούμενη μέρα!!!! ήταν η επέτειος ενός χρόνου από την καταστροφή, εκφράζουμε για ακόμα μια φορά τις έντονες ανησυχίες μας.
Η αγωνία μας πηγάζει από το γεγονός ότι ενώ για πολλοστή φορά έχουμε φωτιά σε αυτές τις περιοχές (Ικόνιο – Αγία Παρασκευή), που γειτνιάζουν με τις δεξαμενές πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή, δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης, ούτε από το Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε συνολικότερα από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Εκτός από τις γενικόλογες αναφορές Δήμου και Περιφέρειας, που αναγνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις από μια πυρκαγιά στην περιοχή θα είναι καταστροφικές, όχι μόνο για την πόλη του Περάματος, αλλά και για τους γύρω Δήμους μέχρι και τον Πειραιά, παρ’ όλα αυτά κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει παρθεί, καμία απολύτως κίνηση δεν έχει γίνει καθώς όλοι εύχονται!!! απλά να μην συμβεί κάτι.
Η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει το θέμα της επαναλειτουργίας των καζανιών του θανάτου, απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και των μέτρων αντιμετώπισης σε περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος, με ανακοινώσεις, με ερώτηση στη Βουλή και την Ευρωβουλή, έχει καταθέσει αίτημα συζήτησης για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μέσω του συνδυασμού της, «Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος», έχει ενημερώσει το λαό του Περάματος.
Σύλλογοι γονέων, μαθητές, μαζικοί φορείς και σωματεία της πόλης, κινητοποιηθήκαν αρκετές φορές με συγκεντρώσεις και πορείες αναδεικνύοντας αυτό το σοβαρό θέμα, διεκδικώντας την άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών και απόδοση του χώρου στο λαό του Περάματος.
Αποδεικνύεται ότι οι φωτογραφίες με τις μπουλντόζες δέκα μέρες πριν τις εκλογές, με τους τεράστιους τίτλους που τις συνόδευαν, ότι «φεύγουν τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα», ήταν καθαρά για «προεκλογική χρήση» και κοροϊδία των δημοτών του Περάματος για αρπαγή της ψήφου τους.

Για άλλη μια φορά απαιτούμε και διεκδικούμε από τη Δημοτική αρχή, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση:

• Να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.
• Να παρθούν άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά πυροσβεστική και αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κλπ.
• Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της πόλης μας για να γίνει πραγματικότητα αυτό το χρόνιο αίτημα.
Καλούμε το λαό του Περάματος να βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Τον καλούμε να συστρατευτεί με το ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια, στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τους στηρίζει, με τη συναίνεση βεβαίως και των άλλων αστικών κομμάτων».

 

Pin It

eep logo