Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου

vrettakos keratsini drapetsona

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ζημιές από τον σεισμό - Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου

"Η ισχυρή σεισμική δόνηση της περασμένης Παρασκευής, προκάλεσε ορισμένες ζημιές και φθορές σε διάφορα κτήρια της πόλης.

Από την πρώτη στιγμή της σεισμικής δόνησης, ο μηχανισμός του Δήμου μας ήταν σε επιφυλακή και προσπάθησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία από μηχανικούς που από την περασμένη Παρασκευή άρχισαν να ελέγχουν και να ενημερώνουν τους κατοίκους, για την ασφάλεια ή όχι των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές. Μέσα στο τριήμερο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κλήσεις πολιτών για αυτοψία σε περίπου 400 οικοδομές. Μέχρι και απόψε το βράδυ τα συνεργεία του Δήμου θα έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις κλήσεις, μέχρι να ελεγχθεί και το τελευταίο σπίτι.

Η επίσημη πιστοποίηση των ζημιών, αλλά και η αποζημίωσή τους –αν γίνει- είναι υπόθεση του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Αττικής. Οι υπηρεσίες του Δήμου, μόνο ενημερωτικά μπορούν να λειτουργήσουν.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς και τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν από την πρώτη στιγμή παρόντες. Από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι δεν έχουμε ζημιές σε φέροντες οργανισμούς και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Για τις όποιες ζημιές, έχουμε ήδη ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο για την επίσημη καταγραφή τους".

Υπενθυμίζεται ότι για όποιον/α δημότη επιθυμεί να αναφέρει φθορές, μπορεί να το κάνει στα τηλέφωνα 2132074600 & 2132074606.

 

Pin It

eep logo