Πάρκο, οι Φυλακές Κορυδαλλού – Κέντρο Καινοτομίας στα Λιπάσματα – Δίκτυο Μαρίνων

mitsotakis voulh

Προγραμματικές Δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη


Τρία σημαντικά σημεία αναφοράς για την Ναυτιλία και τον Πειραιά εξήγγειλε κατά τις Προγραμματικές του Δηλώσεις το Σάββατο το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα στην πρόθεση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει τις φυλακές Κορυδαλλού και να μετατρέψει τον χώρο σε Μητροπολιτικό Πάρκο που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων, αναβαθμίζοντας έτσι τη Β΄ Πειραιά και την Δυτική Αττική.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας και κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να αποδώσει στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τα 650 στρέμματα του χώρου των Λιπασμάτων, πρόσθεσε ότι εκεί θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας.

Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία ενός Δικτύου από Μαρίνες στα νησιά αλλά και στην χερσαία χώρα, το οποίο –κατά την ανάλυσή του – μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και έτσι, στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.