Προβλήματα των επιχειρήσεων του Πειραιά

sotiros agora peiraia

Αποτελέσματα της έρευνας του ΕΣΠ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διενήργησε έρευνα σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Πειραιά, με βασικό σκοπό την ιεράρχηση, ανά σημαντικότητα, των κυριότερων προβλημάτων που απασχολούν την Αγορά της πόλης, αλλά και για να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων των υποψήφιων πολιτικών ενόψει του σχεδιαζόμενου πλάνου για την επόμενη μέρα μετά τις Βουλευτικές εκλογές.

Η έρευνα διεξήχθη την εβδομάδα από 24 έως 28 Ιουνίου σε 200 καταστήματα/ επιχειρήσεις του Πειραιά, που κατέταξαν τα σημαντικότερα προβλήματα ως εξής:

1ο

Χαμηλός τζίρος, που προκύπτει από την μειωμένη αγοραστική δύναμη και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

2ο

Υψηλή φορολογία και υψηλές μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν «αφυδατώσει» σε ρευστότητα τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

3ο

Μειωμένη πρόσβαση στον Τραπεζικό δανεισμό-Υψηλό κόστος των τραπεζικών υπηρεσιών.

4ο

Παρεμπόριο-Φοροδιαφυγή, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λειτουργεί αθέμιτα προς το υγιές εμπόριο, χωρίς να συνεισφέρει στην εθνική οικονομία.

5ο

Συσσωρευμένα χρέη σε Δημόσιο, Τράπεζες, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, που αποτελούν «θηλιά» για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

6ο

Εικόνα της πόλης - Κυκλοφοριακό και Αίσθημα Ασφάλειας.

Άλλο:

Επίσης, εκφράστηκαν ανησυχίες για τον σκληρό και άνισο ανταγωνισμό που δέχονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τις Πολυεθνικές-Υπερκαταστήματα, καθώς και για την μεγάλη αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου, ιδιαίτερα από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

eep logo