Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά για την Προσχολική Αγωγή

prosxolikh agogh 2

Αίτημα έκτακτης και επείγουσας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» κατέθεσε τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή για να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με θέμα το οξυμένο πρόβλημα της προσχολικής αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020. Στο αίτημά τους αναφέρεται:

«Τις τελευταίες μέρες, με την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, σε αρκετούς από τους 114 δήμους που μπήκαν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020, εμφανίζεται οξυμένο πρόβλημα στέγασης των παιδιών. Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειες τους δεν ξέρουν σε ποιο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν, με ποιες υποδομές και συνθήκες.
Στο Δήμο του Πειραιά, με βάση το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 12044/07-06-2019 της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την κατανομή νηπίων/προνήπιων για το σχολικό έτος 2019-2020, τα παιδιά που θα μετακινηθούν σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος (χωρίς να προσδιορίζεται ο χώρος) ανέρχονται σε 319, την ίδια στιγμή που άλλα 29 παιδιά θα μετακινηθούν σε άλλο νηπιαγωγείο, μακριά από τη γειτονιά τους.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση για την ουσιαστική υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, με τη δημιουργία κτιριακών υποδομών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.λπ.
Το τετελεσμένο αυτό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και μιας σειράς δημοτικών αρχών, φορτώνεται πάλι στη λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να βρει λύση. Όμως λύση δεν είναι να βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη και να στραφούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ούτε τα παιδιά να μεταφέρονται σα σακιά από περιοχή σε περιοχή για να βρουν μια θέση σε νηπιαγωγείο.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προκειμένου να λάβουμε επίσημη ενημέρωση αλλά και εγγυήσεις από τη Δημοτική Αρχή, για το που θα τοποθετηθούν τα εκατοντάδες παιδιά στο Δήμο μας, που μένουν εκτός των δομών της προσχολικής αγωγής. Επειδή το θέμα είναι επείγον, παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας».

eep logo