Εκδηλώσεις Μουσικής, Σύγχρονου και Latin Χορού

latin

Από τα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Εργαστηρίων Μουσικής, και Σύγχρονου και Latin Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης, Νίκαια) στις 9:00 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, το τμήμα της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Εργαστηρίου Μουσικής θα μας ταξιδέψει στα τραγούδια του τόπου μας μέσα από τον ήχο του μπουζουκιού, το όργανο που συνδέθηκε περισσότερο με τη λαϊκή έκφραση της ελληνικής μουσικής σε γνωστά κομμάτια από ρεμπέτικο, έντεχνο και λαϊκό τραγούδι σε έργα γνωστών συνθετών.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι μαθητές του Εργαστηρίου Μουσικής ανεβάζουν την ένταση σε ρυθμούς ροκ. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μαθητές του Εργαστηρίου Latin και Σύγχρονου Χορού.

Οι εκδηλώσεις αυτές διεξάγονται ετησίως με το πέρας της εκάστοτε περιόδου κι εντάσσονται στον κύκλο “Καλλιτεχνικές Δημιουργίες” των Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάζονται τα έργα όλων των σπουδαστών -παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων- που συμμετέχουν στα τμήματά της.

Το Εργαστήριο Μουσικής καλύπτει τον τομέα της εκπαίδευσης στη λαϊκή, παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική. Σε αυτό διδάσκονται θεωρία της μουσικής και μουσικά όργανα όπως: μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς, λαϊκή κιθάρα, electric guitar, electric bass, keyboards, drums and percussion.

Στο Εργαστήριο Κλασικού, Σύγχρονου, Latin και Ευρωπαϊκών χορών διδάσκονται μπαλέτο, ρυθμική, σύγχρονος χορός, character, latin (rumba, samba κ.α.), Ευρωπαϊκοί χοροί (tango, waltz κ.α.) και zumba.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, ΤΚ. 18454, Νίκαια.
Τηλ. 2104906021, Fax : 2104921931, email : politismos.nikaia.rentis@gmail.com
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 21.00