Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Πρεμιέρα του El Greco

el greco operaΣτο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της όπερας «El Greco», του Γιώργου Χατζηνάσιου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα
της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η όπερα «El Greco», σε τρεις πράξεις, είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, σε λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή και σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου.

Στην όπερα «καταγράφεται» σκηνικά η διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, με τη συμμετοχή 180 Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι παραστάσεις που θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι την Τρίτη 19 Μαΐου και την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της όπερας του Γιώργου Χατζηνάσιου, που είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.
Το Δημοτικό μας Θέατρο αποτελεί ισχυρό σύμβολο πολιτισμού της πόλης μας. Με σωστό σχεδιασμό, σκληρή προσπάθεια και στοχευμένες δράσεις, αποτελεί επιδίωξή μας να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.»