Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

prosxolikh agogh

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη για την απόφαση κατανομής των παιδιών στα νηπιαγωγεία

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη υπογραμμίζει ότι "σύμφωνα με την «Απόφαση κατανομής νηπίων/προνηπίων για το σχολικό έτος 2019-2020» του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Αρ. Απόφασης- 12044-07/06/2019) στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, 251 παιδιά θα φοιτήσουν σε άλλα νηπιαγωγεία από αυτά που ανήκουν και εγγράφηκαν.

Συγκεκριμένα:

στο Ρέντη από τα 12 παιδιά που θα φοιτήσουν σε άλλα νηπιαγωγεία από αυτά που ανήκουν, τα 8 θα μεταφερθούν σε διαφορετική περιοχή από αυτή που μένουν.
στη Νίκαια από τα 239 παιδιά που θα φοιτήσουν σε άλλα νηπιαγωγεία από αυτά που ανήκουν
46 θα φοιτήσουν σε άλλα νηπιαγωγεία
169 θα φιλοξενηθούν σε αίθουσες 7 Δημοτικών Σχολείων (4ο, 7ο,9ο,10ο,13ο,14ο,15ο Δημοτικά)
133 προνήπια μεταφέρονται σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που μένουν
3) 24 προνήπια από την περιοχή της Νεάπολης (εγγράφηκαν στο 9ο Νηπιαγωγείο) ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί που θα φοιτήσουν γιατί δεν έχει παραχωρήσει ακόμα αίθουσα ο Δήμος".

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει ότι "οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί θεσμοθετεί την υποχρεωτικότητα της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής χωρίς όμως να χρηματοδοτήσει αυτό το μέτρο ξεκαθαρίζοντας και από το ΦΕΚ της Απόφασης ότι δεν προκαλείται καμία δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά σε πολλές περιοχές να είναι υπεράριθμα των διαθέσιμων θέσεων, τα παιδιά αυτά να οδηγούνται σε άλλα νηπιαγωγεία και σε άλλες περιοχές από αυτή που μένουν, τα Τμήματα να είναι υπεράριθμα και από 15μελή να γίνονται 25μελή και αρκετοί γονείς να έχουν γράψει τα παιδιά τους σε νηπιαγωγείο και ακόμα να μην ξέρουν που θα φοιτήσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

Πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων. Να προχωρήσει άμεσα η δέσμευση νέων κατάλληλων χώρων για ανέγερση νηπιαγωγείων στην πόλη μας.
Διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών - 15 παιδιά ανά Τμήμα - 2 νηπιαγωγοί στα Τμήματα που σήμερα έχουν 25 παιδιά.
Καμία λειτουργία νηπιαγωγείου σε container όπως ήδη 2 χρόνια λειτουργούν στην πόλη μας.
Καταλληλότητα των αιθουσών των Δημοτικών Σχολείων που θα φιλοξενήσουν νήπια.
Πλήρης εξοπλισμός τους με όλα τα αναγκαία μέσα (παιδαγωγικά μέσα, καρέκλες, τραπεζάκια, παιχνίδια, κ.α.).
Χρηματοδότηση των σχολείων που θα φιλοξενήσουν νήπια/προνήπια από τη Σχολική Επιτροπή για την επιβάρυνση των λειτουργικών τους εξόδων".