Εντυπωσιακή η Συμφωνική Ορχήστρα στο Κηποθέατρο Νίκαιας

symfonikh nikaias

Υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη και σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη & Γιώργο Γκόλγκαρη

Εντυπωσίασε στο κατάμεστο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, για μια ακόμη φορά Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη & Γιώργο Γκόλγκαρη. Στην συναυλία συμμετείχαν ακόμη, ο σολίστ του Βιολιού Στέφανος Μήλας, ο καταξιωμένος τραγουδιστής Δημήτρης Λογαράς μαζί με την Βιολονίστα Σταυρούλα Μέντη, που ερμήνευσε μαζί του το "Μαγικό Βουνό" του Θύμιου Παπαδόπουλου και οι νεαροί σπουδαστές Ανέστης Κέντζογλου & Δήμητρα Πράπα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νίκαιας αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και ερμήνευσε για πρώτη φορά τα έργα του Ανδρέα Κατσιγιάννη "Σμύρνη" & "Δάκρυ στο γυαλί". Την ορχήστρα τίμησε μεταξύ άλλων με την παρουσία του ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

symfonikh nikaias 2

Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα Ελληνικά μουσικά δεδομένα. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Ορχήστρα συστήθηκε το 2011, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Στέλιου Γκόλγκαρη. Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βιολιστής και Καθηγητής του Ωδείου, Αλέξανδρος Χαλάψης. Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές Κώστας Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.
Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι Λάκης Χαλκιάς, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Βανέσσα Καλκάνη, Αντώνης Μυτακίδης και Γιώργος Γκόλγκαρης.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ