Προτεραιότητα στους εργαζομένους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

eleni stamatakh vouli

Παρεμβάσεις Σταματάκη στην προσπάθεια για αποκατάσταση των εργασιακών συνθηκών

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζόμενων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Γιάννη Παπαχατζή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον σημαντικό ρόλο του θεσμού και υποστήριξε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι εργασιακές συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.) αποτελούν δημοτικές δομές που σκοπό έχουν την ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών για την στήριξη της οικογένειας, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ή χωρίς αναπηρία εκτός σχολικού ωραρίου.
Στις δομές αυτές εργάζονται εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί φροντιστές και βοηθητικό προσωπικό, συνολικά περίπου χίλιοι στον αριθμό, με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επίλυσε αδικίες στις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο τομέα. Αδικίες που περιλάμβαναν τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Απαγόρευσε επίσης τις εργολαβικές συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο. Υπάρχουν όμως ακόμα εκκρεμότητες, όπως οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ.
Η βουλεύτρια Α Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη, έχει υπογράψει ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ. Ενδεικτικά τον Ιούλιο του 2016 κατέθεσε μαζί με άλλους 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του προγράμματος και τον Απρίλιο του 2019 συνυπέγραψε νέα ερώτηση 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Στην περίοδο που θα ακολουθήσει τα δικαιώματά τους θα είναι άμεση προτεραιότητα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία θα συμβάλλουμε στη λύση της εργασιακής ανασφάλειας που, πάνω από δέκα χρόνια, ταλαιπωρεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον κλάδο.

eep logo