Ο Πορφύρας στην Ευρώπη!

porfyras delagrammatikas

Νίκος Δελαγραμμάτικας: Ζητάμε «συμπαίκτες»!

Την δύσκολη, όσο και φιλόδοξη απόφαση να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό CEV Challenge Cup, στο βόλεϊ γυναικών πήρε ο Πορφύρας. Η ιστορική ομάδα του Πειραιά που κατέκτησε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 είναι μόλις η τρίτη ομάδα, μετά τον πανίσχυρο Ολυμπιακό και την έμπειρη Θήρα, που τολμά αυτό το βήμα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα "άλμα" για μια ομάδα γειτονιάς της Φρεαττύδας και του Α΄ Διαμερίσματος συνολικά του Πειραιά.

Γι΄ αυτό άλλωστε ο Πρόεδρος του τμήματος Νίκος Δελαγραμμάτικας με μια συναισθηματική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αφού περιγράφει το πώς ο «μικρός» Πορφύρας πέτυχε αυτό το «θαύμα», ζητά «συμπαίκτες» που μπορούν να βοηθήσουν τον Πορφύρα στο φιλόδοξο αυτό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Η ανάρτηση του Νίκου Δελαγραμμάτικα έχει ως εξής:
«Είχαμε, μόλις, πέντε ημέρες στη διάθεση μας ώστε να αποφασίσουμε εάν θα αποδεχθούμε την πρόκληση συμμετοχής στο CEV Challenge Cup, εκεί όπου από την Ελλάδα δήλωσαν ότι θα αγωνισθούν μόνον ο Ολυμπιακός και η Θήρα.
Έπρεπε να ζυγίσουμε και να υπολογίσουμε μία σειρά από παραμέτρους και κρίνοντας με ρεαλισμό και όχι με το συναίσθημα, αποφασίσαμε να πούμε «ναι» και έτσι η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα, 6η στη σεζόν 2018-19 στην Α1 Εθνική, θα πάρει μέρος στο CEV Challenge Cup, παίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και εκπροσωπώντας επίσης παρθενικά, στα 62 χρόνια από την ίδρυση του, τον σύλλογο μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Γιατί δεχθήκαμε;

Πριν από όλα, φαίνεται ότι το αξίζει, η προσπάθεια που, συνολικά, καταβάλλεται στο βόλεϊ του Πορφύρα από την ημέρα που συστάθηκε, το 1991 και ειδικότερα από τη σεζόν 2006-2007, όταν άρχισε να πρωταγωνιστεί, συστηματικά, πρώτα στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ ( σημερινή Β΄ Εθνική ) και στη συνέχεια στην Α2 Εθνική, φθάνοντας να ετοιμάζεται για την 4η συμμετοχή του στην Α1, έχοντας κατακτήσει από το 2008, 2 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου.
Κατά δεύτερον, με αυτή την όμορφη αλλά και επικίνδυνη πρόκληση, θέλουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες του τμήματος μας, ώστε να πάψει να είναι «η αρχή του ενός».
Ήδη, η Ακαδημία αναδιοργανώθηκε με την δημιουργία 4 Επιτροπών ( Κανονισμών, Τεχνική, Οικονομική, Μεταγραφών ), δίχως να μετέχει σε καμία από αυτές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ και Αντιπρόεδρος του συλλόγου, που θα έχει μόνον συμβουλευτικό ρόλο.
Η ευρωπαϊκή συμμετοχή, εφόσον αξιοποιηθεί παραγωγικά, θα βοηθήσει ώστε να φανεί πόσοι και ποιοί θέλουν, εντέλει, να συμβάλλουν με όποιο τρόπο ενώ θα εκπαιδευθούν παράγοντες και στελέχη.

Εάν δεν σταθεί δυνατό να έλθουν κοντά μας «νέοι παίκτες», τότε, απλά, αυτό που κάνουμε, αυτό το οποίο προσφέρουμε, δεν απασχολεί άλλους, οπότε δεν χρειάζεται κιόλας να συνεχίζουμε την ζητιανιά, ρισκάροντας καθημερινά την υγεία και την αξιοπρέπεια μας.

Ρίσκο υπάρχει. Ασφαλώς. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο, όταν εμπιστευόμαστε μία ξένη αθλήτρια, από την άλλη άκρη του κόσμου ;
Καλύτερα να τολμήσουμε, με μία εμπειρία που μπορεί να μην είχαμε ποτέ άλλοτε, παρά να μένουμε στη μίζερη διαχείριση μιας θνησιγενούς πραγματικότητας με, εντέλει, απαξιωμένη προοπτική.
Ελάτε να βοηθήσετε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές.
Μία ομάδα γειτονιάς, φθάνει τόσο ψηλά πλέον όσο καμία άλλη αντίστοιχη δεν έφθασε ποτέ.
Η παρουσία του Πορφύρα, θα πρέπει να δίνει δύναμη σε όλους και όλες και στέλνει μηνύματα.
Για τους ανησυχούντες, μία διαβεβαίωση :
Αφού το αποφασίσαμε, θα τα καταφέρουμε.
Και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Ε.Ο.ΠΕ. (τους κυρίους Γιώργο Καραμπέτσο, Περικλή Μπακοδήμο, Νίκο Σοφιανό) γιατί μας βοήθησαν, άμεσα, με κάθε πληροφορία που τους ζητήσαμε και κυρίως στον Ολυμπιακό, καθώς, ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Νίκος Κατσιούρας και ο Νίκος Μαντούβαλος, απέδειξαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ότι αγαπούν, στηρίζουν και σέβονται τον συμπολίτη τους Πορφύρα.
Χωρίς τον Ολυμπιακό, Ευρώπη γιοκ για τον Πορφύρα.
Αυτή η, ευρωπαϊκή, συμμετοχή του Πορφύρα ανήκει σε όλο τον σύλλογο μας όπως και σε όλες τις αθλήτριες, κάθε ηλικίας, που αγωνίσθηκαν στο βόλεϊ του Πορφύρα, έστω για ένα λεπτό, ειδικά σε εκείνες που στεναχωρήσαμε, ταλαιπωρήσαμε ή αδικήσαμε.
Πριν από 4 χρόνια, είπαμε «ναι» στην Α1 Εθνική και δικαιωθήκαμε.
Εάν δούμε, ΟΛΟΙ, την Ευρώπη ως ευκαιρία, θα δικαιωθούμε και τώρα.
Πάμε Πορφύρα να γράψουμε, πάλι, ιστορία» !!

 

ETEKA_Desktop

eep logo