«Καζάνι που βράζει» το ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Πειραιά

peiraias aerophoto

Η υποψηφιότητα Στάθη Παναγούλη προκαλεί τριγμούς και αποχωρήσεις

Η φημολογούμενη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με το ΚΙΝΑΛ στη Β΄ Πειραιά προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Δεν είναι μόνο η αποχώρηση του δικηγόρου Μίλτου Κλαπαδάκη, για την οποία γράφει το Portnet, αλλά και αντιδράσεις τριών τουλάχιστον πιθανολογούμενων υποψηφίων βουλευτών που έχουν διαμηνύσει στην Χαριλάου Τρικούπη την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα Στάθη Παναγούλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, ένας εξ αυτών, με μακρά και επιτυχημένη πορεία στην αυτοδιοίκηση, σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει την υποψηφιότητά του, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη. Από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έγινε η παράκληση προς το συγκεκριμένο προβεβλημένο στέλεχος να περιμένει 2-3 ημέρες και να μην δημοσιοποιήσει την όποια απόφασή του.

Εν όψει των αντιδράσεων αυτών, την Δευτέρα το απόγευμα, συγκαλείται έκτακτη «διευρυμένη» Νομαρχιακή Επιτροπή της Β΄ Πειραιά του ΚΙΝΑΛ, που θα συνεδριάσει για να εξετάσει την κατάσταση, ενώ από την Χαριλάου Τρικούπη κατεβαίνει στον Πειραιά ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να «πιάσει το κλίμα» και ίσως να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Ο Στάθης Παναγούλης, τον οποίο όλο και περισσότερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζουν «αχθοφόρο βαρέως ονόματος», λόγω του ηρωικού αδελφού του Αλέξανδρου, αν και δεν έχει καμιά σχέση με την περιοχή, θέλει να είναι υποψήφιος και μάλιστα κατά την περσινή σεζόν εμφανιζόταν αρκετά συχνά στα VIP του σταδίου Καραϊσκάκη, όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός, καλλιεργώντας το προφίλ του φίλου της ομάδας και κάνοντας επαφές με γνωστούς παράγοντες του ευρύτερου Πειραιά.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ όμως, δεν αντιδρούν ούτε για τις οπαδικές προτιμήσεις του Στ. Παναγούλη, ούτε για το γεγονός ότι δεν είναι Πειραιώτης. Ούτε καν τόσο πολύ γιατί ως «γυρολόγος της πολιτικής» όπως τον χαρακτηρίζουν, έχει περάσει από αρκετά κόμματα. Αντιδρούν για την συνολική στάση που είχε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση την περίοδο 2012-2015 και κυρίως για την ακραία αντιμνημονιακή του ρητορική. Θυμούνται μάλιστα μια ομιλία του στη Βουλή κατά την οποία απευθυνόμενος κυρίως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προειδοποίησε ότι όσοι ψηφίσουν Μνημόνιο, στην καλύτερη περίπτωση θα πάνε φυλακή, γιατί η χειρότερη εκδοχή είναι να στηθούν κρεμάλες στο Σύνταγμα!

Πέρα από τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής τη Δευτέρα το βράδυ πάντως, εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει, αν θα αντιδράσουν και πως, προβεβλημένοι υποψήφιοι στην περιοχή, όπως ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης, o Δημήτρης Λιντζέρης, ο Στέφανος Χρήστου και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.



eep logo