«Ένα μελωδικό ταξίδι από τα μεγάλα παιδιά του Πειραιά»

festival tritis hlikias

9ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Βεάκειο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στο Βεάκειο θέατρο, στο 9ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, με τίτλο: «Ένα μελωδικό ταξίδι από τα μεγάλα παιδιά του Πειραιά».
Το 9ο Φεστιβάλ περιλάμβανε θεατρικά σκετς, από τις θεατρικές ομάδες, μουσική και τραγούδια από τις χορωδίες, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

moralis veakeio trith hlikia

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι χαίρεται όταν βλέπει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να χορεύουν, να παίζουν θεατρικά, να τραγουδούν σε χορωδίες, επισημαίνοντας ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην τρίτη ηλικία. Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα γίνουν πολλές περισσότερες δράσεις για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης όπως περισσότερα μαθήματα και εκδρομές, προσθέτοντας: «όταν έχεις διάθεση, όρεξη και ευρηματικότητα βρίσκεις καινούργια πράγματα να κάνεις». Απαντώντας στο αίτημα για διήμερες εκδρομές υπογράμμισε ότι «είναι κάτι που είναι εφικτό και υλοποιήσιμο και μπορούμε να το στηρίξουμε».
Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στο Βεάκειο και για τη συνεργασία των πέντε τελευταίων ετών. Μιλώντας για τη νέα περίοδο επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από τα μέλη, προτρέποντάς τους να πιέζουν τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τον Διευθυντή και την Προϊσταμένη για πιο ωραία και πιο όμορφα πράγματα.

agrapidis trith hlikia

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι περήφανος γιατί στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης αυτά τα 4,5 χρόνια έγινε πολλή δουλειά. Όπως είπε: «δεν μας πτόησαν ούτε τα μνημόνια ούτε οι κακές οικονομικές συνθήκες, αλλά διεκδικήσαμε από την πρώτη στιγμή τον στόχο, υλοποιώντας το όραμά μας, να κάνουμε τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Πειραιά τα καλύτερα σε όλη τη χώρα. Πρέπει και εσείς και εμείς να νιώθουμε περήφανοι, γιατί όλα αυτά τα καταφέραμε». Αυτή η επιτυχία σημείωσε ο κ. Αγραπίδης οφείλεται βασικά σε δύο ανθρώπους: στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και έδειχνε το ενδιαφέρον του έμπρακτα, όπως επίσης και στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου η στήριξη ήταν συνεχής. Ό, τι επιπλέον έγινε - πρόσθεσε ο κ. Αγραπίδης - πέραν από τα αυτονόητα, οφείλεται στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ευχαρίστησε τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης «για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί» και σημείωσε ότι «προχωράμε δυνατά σαν μια οικογένεια». Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Νίκο Πλατανησιώτη, την Προϊσταμένη κα Λίτσα Πετράκου και τις υπεύθυνες όλων των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, που έδωσαν την «ψυχή» τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκε ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.