"Ξιφομαχία" Μώραλη - Βλαχάκου

moralis vlaxakos skai

Δύο μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές

Οι υποψήφιοι στον β’ γύρο της μάχης για τον δήμο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και Νίκος Βλαχάκος αντιπαρέθεσαν τις απόψεις και τα προγράμματα τους στο μικρόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά και εξήγησε ότι είναι πολυπαραγοντικό. «Δεν έκανε τη δουλειά της η κεντρική διοίκηση. Το τραμ και το μετρό έχουν ταλαιπωρήσει παρά πολύ την πόλη. Έγιναν οι μονοδρομήσεις χωρίς μία επιστημονική μελέτη. Αυτοί οι παράγοντες διογκώνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τα μεγάλα έργα είναι αυτά που θα λύσουν το κυκλοφοριακό», είπε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Νίκος Βλαχάκος συμφώνησε ότι οι καθυστερήσεις μεγάλων έργων δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην πόλη. «Ήμουν κάθετα αντίθετος και δεν ψήφισα για το τραm, και για τις μονοδρομήσεις είχαμε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Όταν προέβαλα τις αντιρρήσεις μου μπορώ να πω ότι με χλεύασαν. Όπως και το 2010 που εξελέγην δημοτικός σύμβουλος πάλι εξέφρασα την αντίθεση μου. Τα έργα που προβλέπονται να γίνουν νομίζω ότι θα βοηθήσουν την πόλη να ανασάνει», τόνισε ο Νίκος Βλαχάκος.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις στον Πειραιά. Όπως υπογράμμισε ως δήμαρχος εμπόδισε την δημιουργία εμπορικού κέντρου προκειμένου οι επισκέπτες και οι τουρίστες να διαχέονται στα μικρά μαγαζιά μέσα στην πόλη. «Η αγορά του Πειραιά είναι πολύ ταλαιπωρημένη με τα έργα και την κρίση. Σε μερικά χρόνια να ξαναδούμε το θέμα. Τώρα πρέπει να στηριχθεί το κέντρο και η αγορά του Πειραιά που είναι παραδοσιακή», είπε ο Γιάννης Μώραλης.

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας νέων ξενοδοχείων με συνεδριακούς χώρους και ξεκαθάρισε ότι καμία επένδυση δεν προβλέπει να γίνει λιμάνι κρουαζιέρας η Πειραϊκή. «Όσοι επιχειρούν να πείσουν ότι τα κρουαζιερόπλοια θα δένουν στα βράχια της Πειραϊκής υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών. Δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί σε οποιαδήποτε επένδυση γίνεται στη χώρα», είπε ο Γιάννης Μώραλης.

Αντίθετα ο Νίκος Βλαχάκος τάχθηκε εναντίον της επέκτασης των δύο προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά που προβλέπονται για την κρουαζιέρα. «Το πρόβλημα έγκειται σε μία σωστή περιβαλλοντική μελέτη που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Τα μπλοκ που θα κατασκευαστούν αυτές οι προβλήτες είναι τουλάχιστον τοξικά. Δεν πρέπει καθόλου να γίνει η επέκταση αυτή του λιμανιού αν δεν υπάρξουν οι σωστές μελέτες και θα υπάρχουν επιπτώσεις σε όλο το οικοσύστημα», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Γιάννης Μώραλης είπε ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας και εξωστρέφεια στην πόλη. «Είμαστε το μεγάλο λιμάνι της χώρας στηριζόμαστε εκεί. Όλα τα λιμάνια παγκοσμίως έχουν και αρνητικές λειτουργίες. Θεωρώ ότι μελέτες θα υπάρξουν όλα τα λιμάνια του κόσμου με τον ίδιο τρόπο μεγαλώνουν. Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες μελέτες», είπε ο νυν δήμαρχος Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βλαχάκος ζήτησε να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση με τον φορέα της κρουαζιέρας, ενώ συμφώνησε με τον Γιάννη Μώραλη ότι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου στο λιμάνι θα πλήξει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. «Η δημιουργία ενός mall είναι σίγουρο ότι θα καταρρεύσει το εμπορικό κομμάτι του Πειραιά. Αν θέλουμε να περπατήσουν οι επιβάτες στην πόλη μας πρέπει να διοχετεύσουμε τον κόσμο προς τα πέρα», είπε ο Νίκος Βλαχάκος.

Πηγή: Skai.gr

eep logo