«Ανταρσία στο Λιμάνι»: Θετικό και ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

diavolakis thanasis

Ανακοίνωση-σχολιασμός από τη δημοτική κίνηση του Θανάση Διαβολάκη

 

Με σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστό, με την έδρα μας ξανά στο δημοτικό συμβούλιο, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για την "Ανταρσία στο Λιμάνι" είναι θετικό και ελπιδοφόρο.
Προσπαθήσαμε, στην προεκλογική μας καμπάνια, να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά, τις αιτίες τους, τις προτάσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και κυρίως να δείξουμε ότι με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας. Μάλιστα μπήκαμε μπροστά και συμβάλαμε ουσιαστικά σε τέτοιους αγώνες και προεκλογικά. Αιχμές της παρέμβασής μας ήταν η αντίθεσή μας στην παρουσία της Cosco στο λιμάνι, στο master plan της και στα σχέδια για λιμάνι στην Πειραϊκή, στην άλωση της πόλης από το γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη των γειτονιών, οι συνέπειες των μνημονίων στο Δήμο και στις ζωές των εργαζόμενων και της νεολαίας, η αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες, η μάχη ενάντια στους νεοναζί. Οι τελευταίοι έχασαν τις μισές ψήφους τους από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα στην πόλη.
Ενάντια στην προσπάθεια επέλασης πολύ σκληρών επιχειρηματικών συμφερόντων, εμείς προβάλαμε την ανάγκη να πάρουμε πίσω το λιμάνι και την πόλη μας, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δικαιώματά μας, όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια. Ανοιχτήκαμε σε νέο κόσμο, σε αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων. Μέσα από τα υπαρκτά κινήματα στην πόλη αυτή την περίοδο στήσαμε το ψηφοδέλτιό μας, οργανώσαμε τη δημοτική μας κίνηση και αντλήσαμε εκλογική δύναμη. Έχουμε τώρα μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με ένα πιο ευρύ δυναμικό ανθρώπων, γυρίζουμε στις γειτονιές και απευθυνόμαστε στον κόσμο που μας γνωρίζει πολύ καλύτερα. Όλα αυτά θα παίξουν σπουδαίο ρόλο για να αναδειχτεί η μεγάλη δύναμη που μπορεί να αλλάξει την πόλη και να κάνει τη ζωή σ' αυτήν καλύτερη. Κι αυτή η δύναμη είναι η εργατική τάξη του Πειραιά.
Στο δεύτερο γύρο καταψηφίζουμε και τους δύο διεκδικητές του Δήμου. Εκφράζουν και οι δύο τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ανάγκες των πολλών.
Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν, που βοήθησαν, που στήριξαν την "Ανταρσία στο Λιμάνι". Η απήχηση αυτής της εκλογικής δουλειάς και το ίδιο το αποτέλεσμα είναι βάση για να οργανώσουμε ενωτικά τους αγώνες της επόμενης μέρας. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουμε και την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο. Πατάμε γερά, είμαστε αισιόδοξοι, προχωράμε!

eep logo