Τα αποτελέσματα στους Δήμους της Β΄ Πειραιά

dytikoi dhmoi

Θρίαμβος του Γιώργου Ιωακειμίδη στη Νίκαια- Ρέντη


Η πολύ μεγάλη νίκη και επανεκλογή του Γιώργου Ιωακειμίδη από τον πρώτο γύρο στη θέση του δήμαρχου Νίκαιας – Ρέντη ξεχωρίζει στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Β΄ Πειραιά. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης επανεκλέγεται άνετα συγκεντρώνοντας από την πρώτη Κυριακή το 65% των ψήφων, ενώ από το ψηφοδέλτιό του εκλέγονται 29 δημοτικοί σύμβουλοι, έχοντας πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό το γεγονός δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο δήμο του Πειραιά, όπου λόγω της απλή αναλογικής θα απαιτηθούν συνεργασίες μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων.

Κατά τα λοιπά, αναμένεται να έχουμε ντέρμπι μεταξύ Λαγουδάκου και Λαγουδάκη στο Πέραμα, με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο να προηγείται με 30% και τον νυν δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη να ακολουθεί με 26%.

Στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας σαφές προβάδισμα έχει ο νυν δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, που έφτασε σχεδόν στο 46% και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Παναγιώτη Διαλυνάκη, που βρίσκεται αρκετά πίσω στο 18%.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αναμέτρηση και στον δήμο Κορυδαλλού, όπου ο νυν δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης συγκέντρωσε 37,34% και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Χουρσαλά, που έφτασε στο 21,30%.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα
Δήμος Νίκαιας-Ρέντη
Δήμος Περάματος
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δήμος Κορυδαλλού

eep logo