Η εντυπωσιακή νίκη Μώραλη!

moralis peiraias nikitis 260519

Και τα μηνύματα της κάλπης στον Δήμο Πειραιά


Όλοι κερδισμένοι, μπορούν να θεωρούν εαυτούς, οι κύριοι υποψήφιοι για τον Δήμο Πειραιά. Ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας κατέχει φυσικά την ιδιαιτερότητα ότι μια ακομμάτιστη υποψηφιότητα -όπως είναι αυτή του Γιάννη Μώραλη- καταφέρνει να σπάσει τις πολιτικές οριοθετήσεις. Επιπλέον όμως κάνει κι ένα ιστορικό ανεπανάληπτο ρεκόρ στον δήμο. Καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο μεταπολιτευτικού δημάρχου να ανεβάζει το ποσοστό του μετά την πρώτη του θητεία. Και όντως, ο Γιάννης Μώραλης ανεβάζει κατά σχεδόν 16 μονάδες (!) το ποσοστό των ψήφων που έλαβε την πρώτη Κυριακή σε σχέση με εκείνο που είχε λάβει τα 2014. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πανηγυρική επιβεβαίωση της θητείας του.

Από εκεί κι έπειτα, σχεδόν όλοι μπορούν να θεωρήσουν επιτυχημένη την απόδοσή τους. Ο Νίκος Βλαχάκος, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, με το περίπου 27% που συγκεντρώνει, κατάφερε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και να αποδείξει πως, ότι και να γίνει την επόμενη Κυριακή, θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και υποχρεωτικά για τον δήμαρχο συνομιλητής για τη διοίκηση του Δήμου.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έμεινε λίγο πίσω από το 17% του Θοδωρή Δρίτσα το 2014, αλλά δεδομένων των πολιτικών συνθηκών, το αποτέλεσμά του είναι σχεδόν άθλος. Με την κληρονομιά της μεγάλης αστικής οικογένειας του Πειραιά, Δρίτσα, ο συμπαθέστατος Θοδωρής έφτασε το 2014 το 17%. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία. Μετά από πέντε χρόνια εύλογης κυβερνητικής φθοράς ο «δύσκολος» στο χαρακτήρα Νίκος Μπελαβίλας, ουσιαστικά προσέγγισε το ίδιο ποσοστό. Κάποιοι λένε ότι αν είχε περιοριστεί η ρητορική του στο τεχνοκρατικό πεδίο, στο οποίο αναμφισβήτητα υπερέχει, θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα. Αλλά αυτά είναι εικασίες…

Η Διαμάντω Μανωλάκου συγκράτησε τα ποσοστά του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μια δύσκολη για τα δεδομένα του κόμματός της αναμέτρηση.

Ο Θανάσης Διαβολάκης αλλά και ο Κώστας Νιζιάμης «αναδύονται». Και ευτυχώς, οι Πειραιώτες ναζί φαίνονται να «καταδύονται», όπως σε όλη την Ελλάδα άλλωστε…

eep logo