Βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Πειραιά

vraveia efkranti arxiepiskops amerikis

Με το βραβείο «Ευκράντη» και την αρωγή του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Τα ενδέκατα κατά σειρά βραβεία «Ευκράντη» (Efkranti Awards), όπως λέγονται διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Με το βραβείο «Μαριλένα Λασκαρίδη» για την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση τιμήθηκε σήμερα το απόγευμα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας πριν το μεγάλο ταξίδι του για τις ΗΠΑ όπου θα ενθρονιστεί στις 22 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αθήνα του απονεμήθηκε το βραβείο αυτό με το οποίο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν προσωπικότητες με διεθνές κύρος.

«Αισθάνομαι ευτυχής καταρχήν ότι βρίσκομαι ανάμεσά σας, σε μία τόσο ξεχωριστή στιγμή για να τιμήσουμε την μνήμη μιας κυρίας η οποία έφυγε από κοντά μας σωματικά αλλά άφησε μία τέτοια δράση και κληρονομία πίσω της», είπε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, μεταξύ των άλλων.

«Σήμερα είμαι ενώπιόν σας ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και με την ιδιότητά μου αυτή ήθελα να σας μιλήσω για τις υπερδυνάμεις που διαθέτουμε. Μια μεγάλη υπερδύναμη που διαθέτουμε είναι ο πολιτισμός μας και η γλώσσα μας. Η δεύτερη υπερδύναμη είστε εσείς, η Ναυτιλία μας. Οσο σκορπάει ο Ελληνισμός σε ολόκληρο τον κόσμο, όσο απλώνεται, τόσο πιο πολύ διαπρέπει και μάλιστα η θάλασσα είναι ένας πολύ ελκυστικός και συναρπαστικός προορισμός για τον Ελληνισμό, για να αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να αναπτύξει αυτό το δαιμόνιο που έχει μέσα του, να κατακτά, να ανοίγεται να βλέπει νέους τόπους και να απλώνεται. Τρίτη υπερδύναμη είναι η Ορθοδοξία μας, η οποία επέδειξε ακόμη και στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, ότι διαθέτει μια δυναμική, την οποία κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει και όποιος το κάνει κάνει λάθη γεωστρατηγικά και ταπεινώνεται» τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος παραλαμβάνοντας συγκινημένος το βραβείο.

Τα ενδέκατα κατά σειρά βραβεία «Ευκράντη» (Efkranti Awards), όπως λέγονται διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των πρωταγωνιστών της χρονιάς από μια πολυσυλλεκτική επιτροπή κριτών, που αντιπροσωπεύει αδιαμφισβήτητα τα ναυτιλιακά γράμματα, την ακαδημαϊκή έρευνα και την εξειδικευμένη ενημέρωση.

Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο βραβεία παρέλαβαν ο Ομιλος Εταιρειών «Chartworld», η «S. Livanos Hellas S.A», η κα Δέσποινα Παναγιώτου- Θεοδοσίου, ο καπ. Κώστας Κ. Κανελλόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού και ο Τρύφων Κέρδος.

Χαιρετισμό πριν την εκδήλωση απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Διονύσης Τεμπονέρας και ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος μάλιστα έχει βραβευθεί κατά το παρελθόν με ένα εκ των βραβείων «Ευκράντη». Την τελετή απονομής των βραβείων παρουσίασε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» κ.Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Πηγή: newpost.gr

eep logo