7 πάρκα σκύλων στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

parko skylon sakkoula

Γ. Ιωακειμίδης: Στόχος μας είναι μια πόλη σύγχρονη και φιλική προς τους πολίτες

Στη λειτουργία επτά πάρκων σκύλων έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο την αποφυγή ρύπανσης υπαίθριων χώρων του Δήμου. Δρόμοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι προστατεύονται ολοένα και περισσότερο. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία των πάρκων έχουν τοποθετηθεί σε 15 κεντρικά σημεία της πόλης ειδικά μεταλλικά κουτιά όπου οι ιδιοκτήτες των ζώων μπορούν να προμηθεύονται το κατάλληλο χάρτινο φτυαράκι μιας χρήσης για τη συλλογή των ακαθαρσιών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:
«Στόχος μας είναι μια πόλη σύγχρονη και φιλική προς τους πολίτες. Στην ατζέντα διαλόγου με τους δημότες συμπεριλαμβάνεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Δήμου δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων. Γι’ αυτό το λόγο και προχωρήσαμε στη δημιουργία κατάλληλων χώρων εκτόνωσης και παιχνιδιού των κατοικιδίων. Επιλέξαμε άλση και πάρκα ώστε η δράση τους να μην επιβαρύνει τους άλλους πολίτες. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι είναι και η μη πολιτισμένη συμπεριφορά ορισμένων «φιλόζωων» οι οποίοι δεν βρίσκουν σκόπιμο να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων από τους δημόσιους χώρους. Τοποθετήσαμε λοιπόν ειδικά μεταλλικά κουτιά που παρέχουν δωρεάν χάρτινο φτυαράκι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών.
Κάθε πρωτοβουλία μας οφείλει να ικανοποιεί έναν ουσιώδη όρο: την απεύθυνση στην τοπική κοινωνία και την κινητοποίησή της μέσα από θεσμούς συμμετοχής. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με δράσεις που εγγυώνται μια νέα ποιότητα ζωής».

Πιο συγκεκριμένα τα 7 πάρκα σκύλων βρίσκονται στους εξής χώρους: Αγ.Φίλιππος (2 πάρκα: είσοδος οδού Κεραμεικού και οδού Παντειχίου), πλατεία Παιδικής Στέγης, Λόφος Βώκου, Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, πλατεία Μήτσου Παπαρήγα,΅ κοντά στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός».

Όσον αφορά στα μεταλλικά κουτιά «No Κaka» αυτά έχουν τοποθετηθεί :
Δημοτική ενότητα Νίκαιας: (2) στο Άλσος του Αγίου Φιλίππου (στα πάρκα σκύλων), (1) στο πάρκο σκύλων κοντά στην πλατεία Μήτσου Παπαρήγα, (1) στο Κατράκειο, (1) στο Κηποθέατρο και (1) στο Λόφο του Βώκου και από (1) στις πλατείες Δαβάκη, Ηρώων & Χαλκηδόνας και (1) στον πεζόδρομο της Αχιλλέως.

Δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη: (1) στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός», (1) στο Παλιό Βυρσοδεψείο, (1) στο πάρκο Μπιχάκη, (1) στον πεζόδρομο της Καμπάνη και (1) στην πλατεία Βενιζέλου.

eep logo