Ο Νίκος Μπελαβίλας για την καθημερινότητα στον Πειραιά

belavilas black

Ερωτηματολόγιο στους πολίτες από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πειραιά

Με ερωτηματολόγιο για την "καθημερινή μας ζωή" απευθύνεται ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Ν.Μπελαβίλας στους πολίτες. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Ξέρουμε τον Πειραιά, είμαστε από εδώ, μιλάμε συνεχώς με τους δημότες, έχουμε μάτια και βλέπουμε. Επιλέξαμε όμως να μην μιλήσουμε εμπειρικά για όσα καλούμαστε να αλλάξουμε, για τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας που μας ταλαιπωρούν.
Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε με ένα γνωστό επιστημονικό εργαλείο: Ένα ερωτηματολόγιο για όλους και όλες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Οι Πειραιώτες κατέγραψαν οι ίδιοι τα κρίσιμα. Ας τα δούμε.

Στους δημόσιους χώρους, η έλλειψη φροντίδας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία ενοχλεί το 73% των ερωτηθέντων, το ίδιο ποσοστό με την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων. Ακολουθούν τα σπασμένα πεζοδρόμια (71%), η κατάληψή τους από παράνομες σταθμεύσεις (68%), η έλλειψη και η κακή συντήρηση του πρασίνου (68% και 62%) και η έλλειψη αστικού εξοπλισμού στο 61% (παγκάκια, δημόσιος φωτισμός, καλαθάκια αποριμμάτων).

Για τα σκουπίδια εντυπωσιαστήκαμε από την ευιασθητοποίηση του κόσμου για την τραγική κατάσταση της ανακύκλωσης. Ο κόσμος τη θέλει, και προφανώς απογοητεύεται όταν βλέπει τα απορριμματοφόρα να συλλέγουν χύμα τους μπλε και τους πράσινους κάδους. Για αυτό βγάζει "κόκκινη κάρτα" με το 72% να εντοπίζει το πρόβλημα και το 55% να ζητάει περισσότερους κάδους. Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει μία εικόνα καθυστερημένου δήμου, χωρίς δικαιολογίες. Είμαστε ίσως ο χειρότερος δήμος στην Αττική στον τομέα αυτόν.

Η έλλειψη λαϊκού στίβου (62%), χώρων αθλητισμού και κυρίως ανοικτών χώρων (63,5% και 61%) είναι η απάντηση των δημοτών στο ζήτημα του αθλητισμού. Θα έπρεπε να απασχολήσει ως τώρα σοβαρά μία δημοτική αρχή, η οποία αν γνώριζε κάτι καλά, πιστεύαμε ότι θα ήταν ο αθλητισμός. Και σε αυτό δυστυχώς απέτυχε.

Η κατάσταση της κακής συντήρησης των σχολικών κτιρίων (62%), τομέας αποκλειστικής ευθύνης του Δήμου Πειραιά, και η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών (46%) είναι οι απαντήσεις για το θέμα της σχολικής και προσχολικής στέγης που δίνουν οι δημότες.

Σήμερα ολοκληρώνουμε την ατζέντα των δώδεκα θεμάτων. Η καθημερινή μας ζωή, η φροντίδα για τα μικρά ζητήματα των γειτονιών είναι πολύ πιό σημαντική από όλες τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα μαζί.
Για το κυκλοφοριακό, τα θέματα υγείας και παιδείας, παρουσιάσαμε ήδη τις θέσεις μας από την αρχή της καμπάνιας. Τώρα ήλθε η ώρα να πούμε πως θα αλλάξουμε τον Δήμο Πειραιά, πως επιτέλους θα ξεφύγουμε από τη εικόνα της εγκατάλειψης που κυριαρχεί στις πίσω αυλές της πόλης μας.

Αυτές οι απαντήσεις, είναι ο πραγματικός απολογισμός του Δήμου Πειραιά. Και σε αυτές τις ερωτήσεις καλούμαστε να απαντήσουμε τόσο εμείς, όσο και ο υποψήφιος της ΝΔ, κύριος Νίκος Βλαχάκος. Ο απερχόμενος δήμαρχος και τα μέλη του συνδυασμού Μώραλη-Μαρινάκη, έχουν απαντήσει ήδη με το έργο τους. Μας φτάνει"

Pin It