«Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση και Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας»

moralis egkainia krhth

Εγκαίνια της έκθεσης στο Πασαλιμάνι από τον Γ.Μώραλη

Τα εγκαίνια της 13ης Έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση και Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας», πραγματοποιήθηκαν χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη, στο Πασαλιμάνι. Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου.
Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα από τους τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Στο πρόγραμμα της έκθεσης, περιλαμβάνονται δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, μουσικών σχημάτων, επιστημόνων και ειδικών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη, αφού είναι η πολλοστή φορά που η έκθεση φιλοξενείται στον Πειραιά, αλλά ποτέ δεν έχει διοργανωθεί μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, στο Πασαλιμάνι, σε ένα από τα πιο κεντρικά και όμορφα σημεία της πόλης. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική έκθεση, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι σχέσεις Πειραιά και Κρήτης είναι διαχρονικές και ισχυρές, σημειώνοντας ότι οι Κρήτες στον Πειραιά είναι από τις πιο ενεργές κοινότητες στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. «Θεωρώ ότι είναι μια εξωστρεφής διαδικασία να γνωρίσουν οι Έλληνες όχι μόνο τα κρητικά προϊόντα, αλλά και τα προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι το πρωί, στην πλατεία Κοραή είχε πραγματοποιηθεί από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» εκδήλωση για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου και άρα - όπως είπε - είναι μια ημέρα που ο Πειραιάς αφιέρωσε στην Κρήτη.
«Οι Κρητικοί έχετε μια ικανότητα να είστε φιλικοί. Είστε χαρούμενοι άνθρωποι και νομίζω με όλα αυτά τα οποία θα προσφέρετε, θα δώσετε μια διαφορετική νότα στην πόλη του Πειραιά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην πόλη μας και πιστεύω ότι μπορούμε να διευρύνουμε αυτές τις συνεργασίες, ώστε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα μαζί. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να επισκεφθούν τα περίπτερα και να χαρούν αυτήν την πολιτιστική δραστηριότητα με επίκεντρο την Κρήτη. Καλή επιτυχία σε όσους συμμετέχουν», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Ο διοργανωτής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι οι σχέσεις που αρκετά χρόνια έχουν οικοδομηθεί με τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη είναι εξαιρετικές και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου.

 

eep logo