Μουσική "προσεγγιση" της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στον Πειραιά

kratiki orchestra athinon mathites

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσίαση των μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την οποία επιμελήθηκε το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά) και το Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από παιδιά θέατρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση οι μουσικοί και ο μαέστρος Νικόλαος Χαλιάσας, παρουσίασαν βασικές στιγμές της ιστορίας της συμφωνικής μουσικής. Παράλληλα οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας.

elliniadis xaliasas kratiki orchestra

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης δήλωσε:

«Η εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια που στοχεύει στην προώθηση της κλασσικής μουσικής και στην εξοικείωση του νεανικού κοινού με τον συμφωνικό ήχο – και γιατί όχι την εκκόλαψη των μελλοντικών μουσικών πρωταγωνιστών - θα συνεχιστεί. Θέλουμε να αγκαλιάσει το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Πειραιά, συμβάλλοντας στο ευρύτερο εγχείρημα της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Θέτουμε ως στόχο, το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Συμφωνία, να καταφέρει να είναι πηγή τέτοιων ερεθισμάτων σε όλα τα παιδιά της πόλης μας».

eep logo