Μώραλης σε Ζορμπά: Δώστε τα μας γραπτά!

moralis zorba

Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού αρνείται να δεσμευθεί;

Ένα σημαντικό ερώτημα που προκύπτει μετά και την δημόσια πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά σε σχέση με την πρόθεση του ΚΑΣ να κηρύξει ολόκληρη την πόλη ως αρχαιολογικό χώρο, είναι το γιατί η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά αρνείται να δώσει γραπτά στη Δημοτική Αρχή Πειραιά τα όσα λέει στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Προκύπτει όθεν ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, την ώρα κατά την οποία η υπουργός εξηγεί στον δήμαρχο πως δεν θα υπάρξει αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος, αυτή η δέσμευση δεν πιστοποιείται.

Ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν πως ο έλεγχος και η επιρροή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι τόσο δυνατά που δεσμεύουν τρόπον τινά την ίδια την κυβερνητική διοίκηση.

Χαρακτηριστικό είναι δε πως η ίδια η Έφορος Αρχαιοτήτων Πειραιώς κυρία Χρυσουλάκη, το απόγευμα της Δευτέρας, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς, αφ΄ ενός μεν δεν συμφώνησε ως προς την ώρα της παρουσίας της στο ΚΑΣ (ο δήμαρχος Πειραιά είπε ότι θα πάει στη μια ενώ η κα.Χρυσουλάκη στις 4), αφ΄ ετέρου δε δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις γιατί πρέπει να κηρυχθεί ολόκληρος ο Πειραιάς ως αρχαιολογικός χώρος, την ώρα κατά την οποία είναι ήδη κηρυγμένα το Α΄ και Β΄ Διαμέρισμα Πειραιά.

eep logo