Γεωργία Γεννιά : Ικανοποιημένη για τη δημοτική συγκοινωνία του Πόρου

gennia g

Δήλωση της βουλευτή Πειραιά για την έγκριση αδειοδότησης του μίνι μπας

Την ικανοποίηση της για την έγκριση αδειοδότησης της δημοτικής συγκοινωνίας του Πόρου, εξέφρασε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.
Μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις, το αρμόδιο υπουργείο προώθησε την ψήφιση τροπολογίας (α. 48/Ν.4599) με την οποία καλύφθηκε κενό της νομοθεσίας, όπως και την έκδοση νομολογίας (Τμ. 7, πρ. 41 / 2018) από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την οποία διασφαλίστηκε η αδειοδότηση της συγκοινωνιακής γραμμής για το νησί του Πόρου.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των συνεχών παρεμβάσεων της βουλευτού με τους αρμόδιους φορείς , ιδιαίτερα η συνάντησή της, την 1η Οκτωβρίου 2018, με τον γενικό Γραμματέα, Θάνο Βούρδα, τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη και τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, Αλέξανδρο Δημητριάδη. Στη συνάντηση αυτή λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες οδήγησαν στη θετική έκβαση του ζητήματος, που αποτελούσε προτεραιότητα για τον δήμαρχο Πόρου, ικανοποιώντας έτσι πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.

Η κ. Γεννιά ευχαριστεί , για την παρέμβασή του, τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη , ο οποίος στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως και τον κ. Βούρδα για την αποτελεσματικότητα του.

Η δημοτική συγκοινωνία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, με το νέο υπερσύγχρονο μίνι μπας που προμηθεύτηκε η δημοτική Αρχή, για όλον τον χρόνο από τις 09.00 έως τις 15.00 και για την περίοδο από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, από τις 09.00 έως τις 24.00. Θα διανύει την 3,5 χιλιομέτρων και διάρκειας 13 λεπτών, κυκλική διαδρομή της Σφαιρίας, με τρία δρομολόγια την ώρα, με αφετηρία το Νέο Δυτικό Λιμάνι κάθε «ακριβώς», «και 20» και «παρά 20» και με πέντε στάσεις (Σινεμά, πλ. Ηρώων, Ευαγγελισμός, πλ. Σολομωνίδη, Αγ. Στέφανος).

eep logo