Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ΕΞΑΝΤΑ και Πανεπιστημίου Πειραιώς

containers limani peiraia

«Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα

τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία»

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία» με αφορμή την υπογραφή τριμερούς Συμφώνου Συνεργασίας.

Η συνεργασία των φορέων και η εναρκτήρια εκδήλωση αναφέρεται στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς Εκπαίδευσης-Έρευνας-Κατάρτισης στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά συνεργασίας ανάμεσα σε ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ισχυρές αναφορές και ιστορία στην εκπαίδευση της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, των λιμανιών, των εμπορευματικών μεταφορών και της Εφοδιαστικής, το Εθνικό Ινστιτούτο έρευνας για τις μεταφορές που έχει να επιδείξει ισχυρή και αναγνωρισμένη ερευνητική δραστηριότητα διεθνώς και ένα Ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης για τα λιμάνια, τις εμπορευματικές μεταφορές και την Εφοδιαστική στο οποίο συμμετέχει το σύνολο του λιμενικού τομέα της χώρας αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, και το οποίο αναμένεται να παίξει στο προσεχές διάστημα σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική κατάρτιση του τομέα των λιμανιών και των εμπορευματικών μεταφορών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Μπρούσκαρη του ΕΒΕΠ, Λουδοβίκου 1, Πειραιάς.

Την Εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση για τον εορτασμό των εγκαινίων του νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών στον Πειραιά.

Δείτε το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

Attachments:
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28.3.2019_Τριμερές Σύμφωνο Συνεργασίας.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28.3.2019_Τριμερές Σύμφωνο Συνεργασίας[ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28.3.2019_Τριμερές Σύμφωνο Συνεργασίας]1074 kB

eep logo