8ο Σχολικό Σκακιστικό πρωτάθλημα

skaki 1

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανωνει, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, το 3ο Λύκειο Κερατσινίου και την ΄Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, το 8ο ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού.

Το φετινό Πρωτάθλημα Σκακιού θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στο 3ο Λύκειο Κερατσινίου, με πλήθος συμμετοχών από παιδιά της περιοχής μας κι όχι μόνο. Μαθητών τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας εκπαίδευσης, ενώ υπολογίζεται ότι φέτος η συμμετοχή των παιδιών θα ξεπεράσει τους 400 μαθητές.

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι εγκεφαλικό, στρατηγικής, τακτικής της μνήμης και φαντασίας, απευθυνόμενο σε ηλικίες από 5-106 ετών. Στο άθλημα αυτό αναπτύσεται συνεχώς η διαδικασία κρίσης, σύγκρισης και δημιουργικότητας, λόγω της κριτικής σκέψης και της αυτοσυγκέντρωσης, που είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο σκάκι απαιτείται η κατάστρωση συγκεκριμένου σχεδίου για τη νίκη, άρα ο αγωνιζόμενος-μαθητής εμπεδώνει τις έννοιες του προγραμματισμού και της στοχοθεσίας. Επιπλέον το παιδί δια μέσου του σκακιού , παίρνει αποφάσεις σε διαρκώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις, γεγονός που το βοηθά στην καταπολέμιση της αναποφασιστικότητας και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του.

Η διοργάνωση του ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου μας για την ανάπτυξη του αθλήματος του σκακιού, μέσα από τη δημιουργία σκακιστικού ομίλου για τους μαθητές της πόλης μας, καθώς προωθεί την αναβάθμιση του μορφωτικού δυναμικού του μαθητή.

Η διεξαγωγή του 8ου Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος θα είναι υπό την αιγίδα της ΄Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, δίνοντας- πέρα από την εγκυρότητα του Πρωταθλήματος- τη δυνατότητα στους μαθητές που θα διακριθούν, να αντιπροσωπεύσουν το σχολείο τους και κατ΄επέκταση τον Δήμο μας, στο Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα.

 

eep logo