ΕΣΠ: Γενική Συνέλευση και βραβεύσεις

esp 200319

Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όπου εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μανεσιώτης, αναφέρθηκε στην συνεισφορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στην επιχειρηματικότητα, που καταλαμβάνει το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας παράλληλα κατά 20% στην απασχόληση. Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι το εμπόριο και οι καταστηματάρχες, συνεχίζουν να αποτελούν στόχους από την Πολιτεία, που εξακολουθεί να επιβάλλει υψηλότατους φόρους πνίγοντας στην ουσία την όποια προσπάθεια ανάπτυξης.

Επίσης, έκανε αναφορά στα προβλήματα του Πειραιά, που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, τον φωτισμό, το κυκλοφοριακό, τα Δημοτικά Τέλη, το παρεμπόριο, τα έργα του μετρό καθώς επίσης και την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του τραμ στην πόλη, που δυσκολεύουν την εύρυθμη λειτουργία των πειραϊκών εμπορικών επιχειρήσεων.

Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με τα παρευρισκόμενα μέλη, που επικεντρώθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στο εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον που επιχειρούν.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε εκδήλωση απονομής τιμητικής διάκρισης του ΙΕΚ Όμηρος, της Ελληνο Γαλλικής Σχολής Saint Paul, του Δημοτικού Ωδείου και του Αριστοτέλειου Ωδείου Πειραιά, της Μουσικοχορευτικής Σχολής Δωδώνη, του Dance Club by Pireas, του Angel Dancesport Academy και του Amalgama Dance, που στήριξαν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Οι βραβευθέντες ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την βράβευση που τους έγινε, συνεχάρησαν τον Εμπορικό Σύλλογο για το έργο του και δήλωσαν ότι είναι στην διάθεση του Συλλόγου να στηρίζουν κάθε είδους προσπάθεια που γίνεται για το καλό της πόλης.

eep logo