«Με λένε Οδυσσέα & έχω να σας πω...»

odysseas nikaia

Επίσκεψη σε θεατρική παράσταση από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Διοργάνωση επίσκεψης για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Με λένε Οδυσσέα & έχω να σας πω...” έχει προγραμματιστεί από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη για το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 5 το απόγευμα στο θέατρο ΠΡΩ! ΔΕ!ΤΡΙ! (Μακεδονίας 83, Αγία Σοφία, Πειραιάς).

Η διοργάνωση αυτή είναι μία πρωτοβουλία των Βιβλιοθηκών Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κι αποτελεί μέρος των δημιουργικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών κι έχει ως στόχο να φέρει τους αναγνώστες των βιβλιοθηκών πιο κοντά στο θέατρο. Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου για την παρακολούθηση της παράστασης προσφέρεται στους εν δυνάμει θεατές η τιμή των 6 ευρώ κατ’ άτομο με απαραίτητη προϋπόθεση να έχει δηλωθεί συμμετοχή είτε ηλεκτρονικά στο https://goo.gl/forms/Nc4OKNw95aphhZMO2 ή τηλεφωνικά στους αριθμούς των βιβλιοθη- κών 2104936680 και 210483837.

Η θεατρική παράσταση “Με λένε Οδυσσέα & έχω να σας πω...” είναι διαδραστική και συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική επηρεασμένη από την ελληνική παράδοση αλλά και από πιο σύγχρονα ακούσματα. Με την ολοκλήρωση της παράστασης, οι μικροί θεατές θα εμπλακούν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι με μεταμφιέσεις στο οποίο έχουν ενσωματωθεί στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού.

Υπόθεση
Ξυπνώντας ο μικρός Οδυσσέας συνειδητοποιεί ότι κάτι παράξενο κι ασυνήθιστο συμβαίνει στο δωμάτιό του. Ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας ξεκινά με μυθικούς ήρωες και τέρατα, με απίστευτες περιπέτειες που μπερδεύουν τον μύθο με την πραγματικότητα αλλά και το παρελθόν με το παρόν. Ένα σχέδιο διαφαίνεται που μας κάνει να μην φο - βόμαστε, μας κάνει όλους φίλους, και μας υπενθυμίζει ότι οι δυσκολίες δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο, αν πραγματικά το πιστέψουμε.

eep logo