Εντυπωσιακή παρουσία γυναικών στο κοκτέϊλ με άρωμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

mixalaros gynaikeia epixeirhmatikothta

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο Foyer Cafe Bistrot, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Women On Top.
Η συμμετοχή στο κάλεσμα του Β.Ε.Π. από γυναίκες – επιχειρηματίες και μη – ήταν εντυπωσιακή, αναδεικνύοντας το μήνυμα ότι η ενδυνάμωση του γυναικείου επιχειρείν απαιτεί άμεση δημιουργία πλαισίου στήριξης και ενθάρρυνσης.

Τους λόγους και το στόχο της συνάντησης ανέλυσε η Ειδική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου, κ. Ε. Μαυρομμάτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή συνάντηση διοργανώθηκε από την ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε όταν, στην προσπάθεια της ομάδας μας να διοργανώσουμε δράσεις σχετικά με το γυναικείο επιχειρείν, αναρωτηθήκαμε πόσες γυναίκες – επιχειρηματίες – μέλη υπάρχουν στο Β.Ε.Π.. Ένα επιμελητήριο με 16.000 μέλη, που δραστηριοποιούνται σε ανδροκρατούμενους κλάδους. Και όμως η έκπληξη και για εμάς ήταν μεγάλη όταν σε συνεργασία με το προσωπικό και το αρμόδιο τμήμα συνειδητοποιήσαμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό μελών αφορά γυναίκες που δραστηριοποιούνται τόσο στον κλάδο της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα καταγράψαμε 4.800 επιχειρήσεις.
Πρωταρχικός στόχος μας λοιπόν ήταν να προσεγγίσουμε αυτές τις επιχείρησες έτσι ώστε να τις ενημερώσουμε τόσο για τις γενικές Δράσεις του Επιμελητηρίου και τα ανταποδοτικά οφέλη προς τα μέλη του, αλλά παράλληλα να ενημερωθούμε για τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, αλλά και να ακούσουμε τις προτάσεις τους και μαζί να σχεδιάσουμε δράσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Έτσι διοργανώσαμε το ΚΟΚΤΕΙΛ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, στο οποίο έχουμε τη χαρά και τη τιμή να συνεργαστούμε με τον Οργανισμό Women On Top . Έναν Οργανισμό που αρκετές κυρίες οι οποίες είστε σήμερα κοντά μας γνωρίζετε ήδη. Έναν Οργανισμό που στόχο έχει την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας.»

Στη συνέχεια παρουσίασε την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΒΕΠ για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τις γυναίκες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό στίβο που συμμετείχαν και μεταξύ άλλων επεσήμανε :
«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα συνεχίσει να στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν με δράσεις αλλά και μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα δικτύωσης γυναικών – επιχειρηματιών με ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας.
Πρόσφατα εγκρίθηκε ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στο οποίο είναι LEADER το Επιμελητήριο μας και αφορά τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και θα δώσει τη δυνατότητα σε γυναίκες από διαφορετικές χώρες να ανταλλάξουν απόψεις και να εκπαιδευτούν.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το πολύτιμο αναξιοποίητο αυτή τη στιγμή κεφάλαιο των γυναικών – γυναικεία επιχειρηματικότητα - αν αξιοποιηθεί στο έπακρον, θα είναι επ’ ωφελεία της οικονομίας μας.
Πρέπει να εξαλείψουμε τους παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση και στην πληροφορία, η έλλειψη ευκαιριών επιχειρηματικής δικτύωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, η έλλειψη καθοδήγησης στα πρώτα κρίσιμα βήματα της επιχείρησης, αλλά και τη γραφειοκρατία σε συνδυασμό με το ασταθές και συνάμα εχθρικό φορολογικό περιβάλλον».

Στη συνέχεια η κα Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Οργανισμού, παρουσίασε αναλυτικά τον οργανισμό WOMEN ON TOP και τις δράσεις του.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ανάμεσα στις κυρίες που συμμετείχαν και είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις τοποθετήσεις τους , να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους και να δώσουν μια σφαιρική εικόνα των θεμάτων που τις απασχολούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους , καθεμία από τον χώρο που εκπροσωπεί, τόσο τον επιχειρηματικό όσο και τον πολιτικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιδήμαρχος Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η Βουλευτής Β' Πειραιά κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η Βουλευτής Α' Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη, η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κα Σοφία Οικονομάκου, η κα Δασκαλάκη - Κάσση , μέλος Δ.Σ. του Ε.Ε.Π., η πρόεδρος του Μορφωτικού- Φυσιολατρικού και Κοινωνικού Συλλόγου "ΦΟΙΒΟΣ" κα Δήμητρα Γκλεζάκου, καθώς και υποψήφιες στις δημοτικές, περιφερειακές και εθνικές εκλογές.

eep logo