Συνάντηση Γ.Μώραλη – Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών

moralis omospondia kofon

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Πολέμη και συζήτησαν το θέμα της οικονομικής στήριξης της αποστολής της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου Κωφών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών, που διεξάγεται στο Ανόβερο.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα και με μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. Ήταν μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα συνάντηση από όλες τις πλευρές. Στο πλαίσιο των δικών τους δραστηριοτήτων έχουν και την ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου των κωφών, η οποία θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών, στο Ανόβερο. Ζήτησαν την οικονομική στήριξη του Δήμου μας, για να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας, στο μέτρο φυσικά των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχουμε, ώστε να μπορέσει η αποστολή της ελληνικής ομάδας των Κωφών να πάει στο Ανόβερο και να δώσει τους αγώνες της. Απ’ ότι με ενημέρωσαν είναι μια καλή ομάδα ποδοσφαίρου. Κάνουν μια σκληρή προπόνηση και πραγματικά είναι αγωνιστές και καλοί ποδοσφαιριστές. Τους εξήγησα τα δύσκολα οικονομικά του Δήμου Πειραιά, όμως τους είπα, είτε ως Δήμος είτε με προσωπικές επαφές με ιδιώτες, θα καταφέρουμε να συνδράμουμε στην προσπάθειά τους αυτή, γιατί πιστεύω ότι τέτοιες προσπάθειες αξίζουν της συμπαράστασης και της συνδρομής, παρά – επαναλαμβάνω - τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Μιχάλης Πολέμης, δήλωσε:
«Σε ένα μήνα έχουμε το 8ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών στο Ανόβερο και θα θέλαμε μια οικονομική ενίσχυση και για τα αεροπορικά εισιτήρια και για τη διαμονή της αποστολής μας. Ως Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών πιστεύω ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Δήμαρχο Πειραιά. Εξάλλου τον περασμένο χρόνο, μας είχε βοηθήσει ξανά ως Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, με προσφορά αθλητικού υλικού, με μπάλες και με στολές. Επειδή λοιπόν γνωριζόμαστε, ήταν ευκαιρία να μιλήσουμε τώρα με την ιδιότητα του ως Δημάρχου Πειραιά και να ζητήσουμε την στήριξή του».