Συνάντηση Μ. Ζορμπά με Γ. Γαβρίλη και Γ. Μώραλη!

peiraias limani dytika

Την Τρίτη η υπ. Πολιτισμού καλεί Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο με αφορμή τις αντιδράσεις για την κήρυξη Πειραιά και Δραπετσώνας σε αρχαιολογικό χώρο


Η ομόθυμη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Πειραιά στην πρόθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να κηρύξει ολόκληρη (!) την πόλη και την Δραπετσώνα σε αρχαιολογικό χώρο οδηγεί την πολιτική ηγεσία του υπ. Πολιτισμού στην αναζήτηση μια «πολιτικής λύσης» του θέματος.

Σε αυτό προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι με την στάση των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών παραγόντων του Πειραιά, που απορρίπτουν την τακτική και την λογική του ΚΑΣ συντάχθηκαν όλοι, μα όλοι, οι παραγωγικοί φορείς της πόλης. ΕΒΕΠ, ΕΕΠ, ΒΕΠ, Εμπορικός Σύλλογος και τόσοι άλλοι απέρριψαν ως καταστροφική την επιλογή του ΚΑΣ, όπως φάνηκε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Γαβρίλης και Μώραλης την περασμένη Δευτέρα, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση από το Portnet ότι το ΚΑΣ προγραμμάτιζε την επίμαχη συζήτηση, χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν στον Πειραιά.Κι από κοντά τις επόμενες μέρες με δηλώσεις τους υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές όλων των κομμάτων και άλλοι παράγοντες της πόλης συντάχθηκαν με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη σε ένα «Μέτωπο πόλης» κατά της πρόθεσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. 

Πλέον ο Αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος καλούνται επίσημα σε συζήτηση από την πολιτική ηγεσία του υπ. Πολιτισμού, η οποία σε αντίθεση με τις υπηρεσίες του υπουργείου που πήγαν να πάρουν μια τόσο σημαντική απόφαση «στο πόδι», εμφανίζεται να θέλει να προχωρήσει, ως όφειλε, σε μια δημόσια διαβούλευση. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι Αντιπεριφέρεια Πειραιά και δημοτική αρχή θα ζητήσουν από την υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά και τις υπηρεσίες του υπουργείου της μελέτες και σχέδια σχετικά με την πρόθεση του ΚΑΣ ώστε να μπορέσει να γίνει μια ουσιαστική κι όχι προσχηματική διαβούλευση.

Άλλωστε όταν ζητούσε, δικαίως, σχεδόν «ο όλος Πειραιάς» εξαντλητική διαβούλευση για το Master Plan του ΟΛΠ, τώρα δεν είναι λογικό για κάτι που αφορά ολόκληρο τον Πειραιά και τον μισό δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας να μην δοθεί σοβαρό χρόνος για να υπάρξει δημόσιος διάλογος για το θέμα.

Pin It