Συνεδρίαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στα Μέγαρα

vep megara

Βράβευση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Δήμο Μεγαρέων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, ύστερα από απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να συνεδριάζει στους Δήμους της Επιμελητηριακής του Περιφέρειας προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις – μέλη του, συνδυάζοντας τις συνεδριάσεις με τη βράβευση επιχειρήσεων, φορέων και Οργανισμών που με τη λειτουργία τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Α. Μιχάλαρος ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΒΕΠ και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια παρουσίασε το Επιμελητήριο και τις δράσεις του, αυτές που πραγματοποιήθηκαν κι αυτές που προγραμματίζονται, με στόχο την στήριξη της βιοτεχνίας στην οποία στηρίζεται η εθνική μας οικονομία και η πάταξη της ανεργίας που μαστίζει τη νεολαία μας.
Αναφερόμενος στην τιμώμενη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Μιχάλαρος τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ΥΠΑ στην τόνωση της οικονομίας της περιοχής και ζήτησε από τον Δήμαρχο να προσφέρει τη στήριξή του στην απρόσκοπτη λειτουργία της καθώς και σε όσους φιλοξενούνται μέσα στο πολιτικό αεροδρόμιο.

Την τιμητική διάκριση για την ΥΠΑ παρέλαβε ο κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, Δ/ντή Πτητικής Εκπαίδευσης και αναπλ. Γενικός Δ/ντής Αερομεταφορών, ο οποίος με τον Αερολιμενάρχη Μεγάρων κ. Ευθύμιο Παναγιωτακόπουλο εκπροσώπησαν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και παρουσίασε εντυπωσιακά στοιχεία για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου, όπου λειτουργούν 13 αεροπορικές σχολές, 2 σχολές αλεξιπτωτισμού και 3 αερολέσχες. Απασχολούνται 400 άτομα προσωπικό και εκπαιδεύονται 1.000 σπουδαστές ετησίως, από τους οποίους ικανός αριθμός είναι αλλοδαποί.
Την τιμητική διάκριση για το Δήμο Μεγαρέων για την αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο και τη συνδρομή του για τη στήριξη των επιχειρήσεων μελών ΒΕΠ, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρέλαβε ο Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης.
Των βραβεύσεων ακολούθησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία κλήθηκαν από τον Πρόεδρο να παρακολουθήσουν όσοι από τους παριστάμενους επιθυμούσαν.

Συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και την ενημέρωση για τον αγροδιατροφικό κλάδο και την στήριξη των ενδιαφερομένων για επιτυχημένες εξαγωγικές προσπάθειες, εκ μέρους του Οργανισμού Enterprise Greece έκανε η κα Τρυποσκούφη, στέλεχος του Οργανισμού.
Η κα Τρυποσκούφη παρουσίασε τον Οργανισμό και ανέλυσε τις δράσεις που αναπτύσσει και το πρόγραμμα των Διεθνών Εκθέσεων και Δράσεων για το 2019. Ανέφερε ότι ήδη μέλη του Επιμελητηρίου συνεργάζονται και μετέχουν στις δράσεις του Enterprise Greece και πρότεινε να γίνουν κλαδικά σεμινάρια στα Μέγαρα για ενημέρωση και στήριξη όσων ενδιαφέρονται να μετέχουν στις δράσεις του.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και οικονομικό χώρο, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Αττικής κ. Αθ. Μπούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Ι. Σγουρός, ο οποίος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, η κα Στ. Δήμου, πρ. Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής και υποψήφια βουλευτής, Αντιδήμαρχοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων, πρόεδροι κλαδικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου κ. Π. Κουτσίκος, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Επιμελητηρίων και πολλά μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που δραστηριοποιούνται στα Μέγαρα και τη Ν. Πέραμο.