Θεμελιώνεται το Κέντρο Υγείας Αμφιάλης

k1

Ένα όραμα ετών του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας

Ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας, το Κέντρο Υγείας στην περιοχή της Αμφιάλης, παίρνει, μέρα με την ημέρα, «σάρκα και οστά», καθώς μα αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες ανέγερσής του. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, παραβρέθηκαν στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν τα θεμέλια του κτηρίου.

Το σημαντικό αυτό έργο δε θα υλοποιούνταν χωρίς τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας Αττικής, της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας και φυσικά του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού.

k2

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Κέντρου Υγείας, που θα μπορεί να συντηρηθεί και ταυτόχρονα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης, όχι μόνο στους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10: «Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας», (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με προϋπολογισμό πράξης: 5.000.000 €.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανεγερθεί ένα νέο ισόγειο κτήριο με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 1.220,99 μ², ενώ προβλέπεται η προμήθεια - εγκατάσταση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού προκειμένου το έργο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

ETEKA_Desktop

eep logo