Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά

apokries 7

Στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης

 

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει την Αποκριά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πάρκο Δηλαβέρη, στην πλατεία Πηγάδας και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει, για ακόμα μια χρονιά, αποκριάτικες γιορτές την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στα επτά Σχολεία Ειδικής Αγωγής της πόλης μας, προκειμένου να ζήσουν οι μαθητές όμορφες στιγμές και να ψυχαγωγηθούν στο πνεύμα της αποκριάς.
Φέτος, θα πραγματοποιηθούν επίσης ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ένα διαδραστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παιχνίδι, μουσική και τραγούδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και στα 11 Κέντρα Αγάπης.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη, αποκριάτικοι μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και αποκριάτικοι χοροί στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στη Φρεαττύδα, με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, χορό και μουσική, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, είναι δωρεάν για όλους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου: «Ο Πειραιάς γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στην πόλη, μέσα από δωρεάν ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο κέντρο, αλλά και σε γειτονιές. Οι Απόκριες είναι άλλωστε μια ευκαιρία, για όλους μας, να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Για ακόμα μια χρονιά, έχουμε ετοιμάσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά στα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να περάσουν όμορφες στιγμές με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου μας για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Οι εκδηλώσεις μας θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το παραδοσιακό γλέντι στην παραλία της Φρεαττύδας.
Προσκαλώ όλους τους δημότες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου μας για να περάσουμε όλοι μαζί όμορφα αυτές τις ημέρες στην πόλη. Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση και καλή Σαρακοστή».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Attachments:
Download this file (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.doc)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ[ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ]331 kB

eep logo