Μώραλης – Γαβρίλης: Όχι στην κήρυξη της πόλης ως αρχαιολογικού χώρου!

peiraias limani ap

Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης μαζί ενάντια σε μια «παράλογη» επιλογή


Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συντονίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια κατεύθυνση που αντιτίθεται στην προοπτική της κηρύξεως του Πειραιά ως συνολικού αρχαιολογικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, οι φορείς δεν εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, αλλά και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης καταθέτουν από κοινού τις αντιρρήσεις τους γι΄ αυτή την επιλογή!

Σημειώνεται ότι η Διευθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων - Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων με εισηγήτριες τις κυρίες Ε.Κουντούρη και Ι.Παπαγεωργίου συζητούν την "έγκριση ή μη κήρυξης - οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής "Καστράκι", Δ.Ε.Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής".

Σημειώνεται ακόμη ότι ενώ ζητήθηκαν απόψεις τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, όσο και από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και έστειλαν και οι δυο τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις τους, αυτές αγνοήθηκαν. Και επιπλέον, η προοπτική κήρυξης ουσιαστικά του συνόλου της πόλης ως αρχαιολογικής περιοχής πάει να γίνει εν κρυπτώ! Μάλιστα, δεν εκλήθη ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης, ούτε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη και η σχετική ενημέρωση προήλθε τυχαία από "τρίτο φορέα".

Ο Νίκος Μπελαβίλας πάντως σημειώνει σχετικά πως ο Πειραιάς είναι από Πειραϊκή έως ΗΣΑΠ αρχαιολογικός χώρος από την εποχή της Μελίνας…

eep logo