Έφυγε ο πιο «γλυκός» παππούς του Πειραιά!

mastronikolas ntinos

Ο Κωνσταντίνος Μαστρονικόλας, ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες!

Θλίψη στον Πειραιά για το θάνατο του Ντίνου Μαστρονικόλα, που ήταν γνωστός και ως «ο κύριος Ντίνος».

Ο Ντίνος Μαστρονικόλας ήταν ο βενιαμίν της πολυμελούς οικογένειας Μαστρονικόλα που μετοίκησε στον Πειραιά από τον Αθανάσιο Διάκο (Μουσουνίτσα) Φωκίδας στις αρχές του 20ου αιώνα ιδρύοντας το γνωστό γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο.

Η οικογενειακή επιχείρηση έφερε για πολλά χρόνια τη σφραγίδα του, μέχρι που αξιώθηκε να δει τα δυο του αγόρια Πάνο και Γιάννη, να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες των ζαχαροπλαστείων τους.

Από το 1909, το επώνυμο Μαστρονικόλας είναι συνώνυμο με το καλύτερο γαλακτομπούρεκο του Πειραιά και ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά.

Τα ζαχαροπλαστεία Μαστρονικόλας είναι άμεσα συνδεδεμένα με το πιο γλυκό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Πειραιά! Και ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας αυτής οφείλεται στον αείμνηστο πλέον Κωνσταντίνο Μαστρονικόλα.

Η εξόδιος ακολουθία γίνεται από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά, την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα υπέρ του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω».

 

eep logo