ΕΣΠ: Πτωτική κίνηση στα 2/3 των καταστημάτων του Πειραιά

sotiros agora peiraia

Κατά την περίοδο στων χειμερινών εκπτώσεων

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς του Πειραιά κατά την περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία το 68% των καταστημάτων κινήθηκε σε πτωτικό επίπεδο, σε ποσοστό 10%-20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, το 23% παρέμεινε στα ίδια περίπου επίπεδα και μόνο ένα 9% κινήθηκε ανοδικά.

«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποδεικνύουν, ότι δυστυχώς οι εκπτώσεις δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η γενικότερη εικόνα που προκύπτει είναι η αδύναμη κατανάλωση και το ότι η αγορά δεν ανακάμπτει, απεναντίας τα καταστήματα στη μεγάλη πλειονότητά τους βλέπουν το τζίρο τους να μειώνεται σημαντικά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος αναφέρει τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτές τις «δυσμενείς» συνθήκες την αγορά του Πειραιά, όπως τα παρατεταμένα έργα του τραμ και του μετρό, που επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναφέρεται και στους «πολύ υψηλούς φόρους, που έχουν επηρεάσει αρνητικά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές». Μάλιστα κάνει λόγο για «αρνητικό αντίκτυπο» των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στις τακτικές εκπτώσεις, κάτι που όπως σημειώνεται «συχνά δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές και για το λόγο αυτό εκτιμούμε ότι πρέπει να καταργηθεί.»