Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η πρώτη γυναίκα μέλος των βετεράνων καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού

tsiligkiri vravefsi1

Βράβευση για για την προσφορά της στον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό


Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σ.Ε.Φ. ο σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, τίμησε την Γενική Γραμματέα του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την προσφορά της στον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό.

Ο Γιάννης Παραγυιός, πριν την βράβευση της Γενικής Γραμματέας του Ολυμπιακού, η οποία έγινε από τον εμβληματικό Αργύρη Καμπούρη, την κάλεσε να γίνει η πρώτη γυναίκα μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, ώστε να δημιουργηθεί το αντίστοιχο τμήμα γυναικών, πρόσκληση την οποία η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, εμφανώς συγκινημένη, αποδέχτηκε.

tsiligkiri vravefsi3

«Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε τεράστια ονόματα σήμερα σε αυτή την αίθουσα. Αναφορικά με το γυναικείο τμήμα του συνδέσμου θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες καλαθοσφαιρίστριες οι οποίες αποτελούν ινδάλματα όπως ήσασταν εσείς για εμάς. Τρέμω αυτή την στιγμή που βρίσκομαι σε αυτό το βήμα. Είναι τεράστια η τιμή μου γιατί μεγάλωσα με το όνειρο να φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού αλλά τότε δεν υπήρχε γυναικείο τμήμα και τώρα παίζω μπάσκετ σε ερασιτεχνικό βαθμό, γιατί το αγαπάω. Τώρα υπάρχει γυναικείο τμήμα και κάποια στιγμή θα υπάρχουν και βετεράνες οι οποίες θα ενταχθούν και σας δίνω προσωπικά το λόγο μου, επειδή είναι πολύ μεγάλο αυτό που κάνετε, ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια σας.
Χωρίς να έχω την τεράστια τιμή που είχατε όλοι εσείς να φορέσετε την φανέλα του Ολυμπιακού, από τη θέση όμως του βετεράνου θα φορέσω την φανέλα του Ολυμπιακού και θα γίνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου» ήταν τα λόγια της.

tsiligkiri vravefsi2

Λίγο αργότερα σε έντονο κλίμα συγκίνησης και υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στο Σ.Ε.Φ., η Χριστίνα Τσιλιγκίρη ήταν αυτή που βράβευσε την Λουκία Σκριβάνου, την γυναίκα που κατάφερε να συνδυάσει τρία διαφορετικά αθλήματα, τον στίβο, το μπάσκετ και την επιτραπέζια αντισφαίριση και σημείωσε το πρώτο καλάθι στην ιστορία της εθνικής γυναικών στις 15 Απριλίου 1958, στο γήπεδο του Πανελληνίου, όπου η Ελλάδα νίκησε το Λίβανο με 68-32, πετυχαίνοντας συνολικά 23 πόντους.

 

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ