Εκδηλώσεις για τις Απόκριες και τα Κούλουμα από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

karnavali komfeti

Για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τις Απόκριες και τα Κούλουμα διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το εορταστικό πρόγραμμα των αποκριών ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 11.00, στην περιοχή Κράκαρη στα Λιπάσματα, όπου θα υπάρξει αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά με ζωντανή μουσική από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου. Την ίδια ώρα, στις οδούς Υψηλάντου, Π. Φύσσα, Ελ. Βενιζέλου και στην πλατεία Λαού, θα αναβιώσει το έθιμο των «ΚΟΡΔΕΛΑΤΩΝ» και των «ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΩΝ» της Νάξου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μηνά.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 11.00, στην πλατεία Περραιβού, θα υπάρξει αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά.

Επίσης, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11:00, στο πάρκο «Α. Παπανδρέου» στην περιοχή Σελεπίτσαρι, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση για παιδιά, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10 Μαρτίου, θα λάβει χώρα το «Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού» σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 21.00, θα γίνει το αποκριάτικο πάρτι στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51).

Τέλος, το πέταγμα του χαρταετού θα γίνει «εν μέσω άφθονων παραδοσιακών εδεσμάτων, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

eep logo