Χρ.Βρεττάκος: Η θέση μας για την παραχώρηση ακινήτων του δήμου στο υπερταμείο

vrettakos keratsini drapetsona

Δήλωση του Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "άλλος δρόμος" και Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

"Η θέση μας για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο (που αφορά και εκτάσεις της πόλης μας) υπήρξε από την αρχή ξεκάθαρη και διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή - όχι 4 μήνες πριν από τις εκλογές.
Τον Οκτώβριο, λοιπόν, του 2018, μετά από δική μου εισήγηση, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
[...]
"Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα [για τη μεταβίβαση διαφόρων ακινήτων στην Εταιρεία Ακίνητων Δημοσίου Α.Ε.], που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
Ζητάμε:
1. Την ακύρωση αυτής της απόφασης και την απόδοση των εκτάσεων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
2. Προσφεύγουμε σε αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/ 19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κερατσινίου- Δραπετσώνας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.
3. Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Χρήστο Βρεττάκο, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που χρειάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου".
Ήδη, όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες έχουν δρομολογηθεί από τη νομική μας υπηρεσία".

Και επειδή μιλάμε με ντοκουμέντα παραθέτουμε το σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Attachments:
Download this file (Απόσπασμα Πρακτικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας 251018.pdf)Απόσπασμα Πρακτικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας 251018[Απόσπασμα Πρακτικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας 251018]360 kB

eep logo