Περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου στο Δημαρχείο Πειραιά

manolakou dhmarxeio

Με την δημοτική σύμβουλο Ελπίδα Παντελάκη και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο Δημαρχείο Πειραιά περιόδευσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την Ελπίδα Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα τους, αλλά και τη στελέχωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, αφού έχει απομείνει το μισό σε σχέση με 8 χρόνια πριν! Η εντατικοποίηση, το άγχος, οι σκληρές συνθήκες δουλειάς, τους ωθούν να λένε με απελπισία «να βγούμε σε σύνταξη μια ώρα αρχύτερα και ας είναι η σύνταξη πετσοκομμένη και ας φτάνει το 60-70% του μισθού». Χαρακτηριστικά αρκετοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερα από 30 χρόνια και δεν υπάρχει νεώτερος για να παραδώσουν την πείρα 10ετιών, όταν στο ηλεκτρολογικό υπάρχουν μόνο 9 ηλεκτρολόγοι με 14.000 φωτιστικά σημεία για 165.000 κατοίκους!!
Ασφυκτικοί χώροι, πνιγμένοι από φακέλους αρχείων, που φτάνουν ακόμη και σε διαδρόμους, ενώ η ψηφιοποίηση «φαντάζει αδύνατη» όταν ο Δήμος είναι καταχρεωμένος!! Ταυτόχρονα οι 400 περίπου 8μηνιτες συμβασιούχοι, μόλις εκπαιδευτούν και μπορούν να αποδώσουν, τελειώνει η σύμβασης τους τον Ιούνιο, δηλαδή μετεκλογικά!!!

Τόσο η Διαμάντω Μανωλάκου, όσο και η Ελπίδα Παντελάκη, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της διεκδίκησης προσλήψεων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών, με αξιοπρεπείς μισθούς, όταν η ανεργία στους νέους φτάνει ~50%. Αλλά και τη διεκδίκηση των έξι μισθών που αρπάχτηκαν από τους εργαζόμενους τα χρόνια της κρίσης. Έτσι θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες προς τους δημότες και κυρίως στις λαϊκές γειτονιές.
«Είναι συντήρηση», τόνισαν «και όχι πρόοδος, οι νεωτέρες γενιές να έχουν λιγότερα δικαιώματα και μισθούς πείνας, σε σχέση με τους παππούδες τους».
Τέλος, τους κάλεσαν με κριτήριο την πείρα της ζωής τους, να ενισχύσουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί είναι η δική τους φωνή που θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές να είναι δίπλα και μαζί τους.

 

Pin It