Νέες αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού

koinonikes ipiresies 1

Από Δευτέρα 18 έως Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ένας ακόμα σημαντικός αριθμός πολιτών του Δήμου Κορυδαλλού πρόκειται να ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, αφού από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι κάτοικοι που αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, ενώ κύριο κριτήριο για την ένταξη είναι το εισόδημα. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

• Νέα αίτηση πρέπει να υποβάλλουν και οι δικαιούχοι του προηγούμενου κύκλου διανομής χωρίς τα δικαιολογητικά (εφόσον τα έχουν ήδη καταθέσει).
• Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ μέσω του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οικονομικά κριτήρια:
Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €. Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικο μέλος της οικογενείας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1) Αίτηση (δίνεται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία) 2) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και επίδειξη του αντίστοιχου πρωτότυπου 3) Φωτοτυπία πιστοποιητικού οικογενειακής Κατάστασης. 4) Φορολογικά στοιχεία σε φωτοαντίγραφο: Ε1 (του τελευταίου οικονομικού έτους), Εκκαθαριστικό Ε9 (το τελευταίο που έχει υποβληθεί, εφόσον υπάρχουν ακίνητα) 5) Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π ή μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος και επίδειξη του πρωτότυπου) 6) Σε περίπτωση ανεργίας, βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
7) Αίτηση Υποβολής Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) 8) Σε περίπτωση ημιαπασχόλησης, προσκομίζεται βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη 9) Για ελεύθερους επαγγελματίες, βεβαίωση διακοπής από ΟΑΑΕ ή Εφορία 10) Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοαντίγραφο απόφασης Πιστοποίησης Αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. σε ισχύ και επίδειξη του πρωτότυπου 11) Σε περίπτωση διαζυγίου, φωτοαντίγραφο διαζευκτηρίου12) Σε περίπτωση διάστασης, φωτοαντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή ασφαλιστικών μέτρων ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση 13) Σε περίπτωση χηρείας ληξιαρχική πράξη θανάτου ή αντίγραφο της σύνταξης 14) Σε περίπτωση επιμέλειας τέκνων, φωτοαντίγραφο 15) Σε περίπτωση σπουδών των συνοικούντων τέκνων ή των αιτούντων, βεβαίωση σπουδών.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν:
• Οποιοδήποτε έγγραφο κριθεί απαραίτητο, μπορεί να ζητηθεί και πρέπει να προσκομιστεί στο αρμόδιο τμήμα.
• Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
• Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.
• Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, προσωπικά και μόνο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα 18/02/2019 έως Πέμπτη 28/02/2019 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ξενοφώντος 5 και Πελο-πίδα) στον 3o όροφο, γραφείο 8, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Τηλέφωνα Πληροφοριών: 2132129333, 2132129359, 2132129347.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, δικαιούχοι του πρώτου κύκλου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορυδαλλού ήταν 85 οικογένειες, οι οποίοι έλαβαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα.

eep logo