Στο ΔΣΠ ο Μιχ. Καλογήρου

dsp

Στο επίκεντρο τα Δικαστήρια Πειραιά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Portnet, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου θα βρεθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξέταση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τους δικηγόρους της πόλης, ενώ στο επίκεντρο βεβαίως θα βρεθεί η υπόθεση της στέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά.

Πηγές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΠ ανέφεραν στο Portnet ότι εκτός των άλλων, η καθυστέρηση στην κίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται για να προχωρήσει η μεταφορά των δικαστηρίων στο γιαπί της πρώην Ραλλείου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, οφείλεται και στο γεγονός ότι από διάφορες υπηρεσίες προβάλλεται ως επιχείρημα ότι το Μέγαρο που διαθέτει στο υπ. Δικαιοσύνης ο Δήμος Πειραιά, δεν πληροί απαραίτητες προδιαγραφές και μάλιστα δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος που απαιτείται για το σύνολο των υπηρεσιών του Δικαστηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται με ενδιαφέρον η συζήτηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΠ, καθώς επίσης και αν θα υπάρξουν δεσμευτικές ανακοινώσεις επί του θέματος.