Βράβευση του Γιώργου Γαβρίλη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

gavrilis evep vravefsi

Στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Με αφορμή την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των άλλων παραγωγικών φορέων της πόλης, που έγινε στις 14/1/2019, παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου, των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και συλλόγων του Πειραιά, των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των κομμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΠ αποφάσισε μεταξύ των τιμητικών διακρίσεων και βραβεύσεων να συμπεριλάβει και τον Γιώργο Γαβρίλη, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,  «αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και σημαντικό έργο μου στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης» απ’ όλες τις θέσεις που άσκησε πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποκτά πρόσθετη αξία, αναλογιζόμενοι ότι λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κρίσης, οικονομικής και πολιτικής εκπροσώπησης. Σ’ αυτή τη συγκυρία το ΕΒΕΠ επιλέγει να τιμήσει ένα πρόσωπο που δεν είναι οργανικού μέλος του αλλά έχει συγκεκριμένη πολιτική, συνδικαλιστική, αυτοδιοικητική δράση και ταυτότητα. Απ’ την άποψη αυτή η επιλογή του ΕΒΕΠ στο πρόσωπό μου δεν συνιστά μια συγκυριακή επιλογή. Είμαι βέβαιος ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή και ένα νέο, διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής κουλτούρας που συνιστά μια ισχυρή παρακαταθήκη που πρέπει να ενισχυθεί τώρα και στο μέλλον, ανεξάρτητα από πρόσωπα και συγκυρίες.
Αυτό το διαφορετικό υπόδειγμα επεδίωξα να υπηρετήσω μακριά από αντιλήψεις και πρακτικές που φέρνουν τη σφραγίδα των επιλεκτικών πολιτικών συγγενειών και προτιμήσεων, λειτουργώντας στη βάση των αναγκών των πόλεων, των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της πόλης, συμβάλλοντας στη δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων ώστε στην επόμενη περίοδο η πόλη να απαντήσει θετικά στις προκλήσεις της περιόδου.
Γι αυτό θέλω να μοιραστώ τη βράβευση με όλους τους φορείς της πόλης που από κοινού αντιμετωπίσαμε την προσφυγική κρίση, την πώληση του ΟΛΠ και το επιχειρησιακό σχέδιο της Cosco, τη διεκδίκηση δημόσιων χώρων για την πόλη, την νέα κλειστή Ιπποδάμεια Αγορά στην πόλη, την αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση της ΟΧΕ Πειραιά και του Επιχειρησιακού Σχεδίου των Δήμων της Β΄Πειραιώς και άλλα".