Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Ε.Β.Ε.Π.

evep kopi pitas 2019

Αγιασμός και βραβεύσεις των παραγωγικών φορών του Πειραιά

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η κοινή εκδήλωση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, για τον ετήσιο Αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. κ. Σεραφείμ.

Για έκτη, συνεχή χρονιά, αποφασίστηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου να είναι κοινή και με άλλους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Aιγαίου, η Ένωση Βιοτεχνών-Εργοδοτών και Μηχανουργών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά, η Ένωση Επιχειρήσεων Παραγωγής και Επεξεργασίας Μετάλλων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών, η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Διοικητικών Ορίων Νομαρχίας Πειραιώς, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, ενώ φέτος προστέθηκε και άλλος ένας σημαντικός φορέας το νεοσύστατο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης.

Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στην εταιρεία «Καφεκοπτεία Λουμίδη Ε.Π.Ε.» στο πρόσωπο του Προέδρου, κ. Άρη Λουμίδη και στην εταιρεία «ΙΟΝ Α.Ε.», στο πρόσωπο της Προέδρου κας Κωνσταντίνας Κωτσιοπούλου, αναγνωρίζοντας την μακρά και πολύτιμη προσφορά των οικογενειακών τους επιχειρήσεων στον κόσμο του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του «επιχειρείν».
Ξεχωριστές τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Πρόεδρος του Propeller Club, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας, ο κ. Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και σημαντικό έργο του στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά και ο κ. Γιώργος Νιώτης, για την πολύτιμη προσφορά του στην Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιώς , αλλά και την άοκνη στήριξή του στο Ε.Β.Ε.Π.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, αφού παρουσίασε επτά εφικτές προσδοκίες-εξελίξεις για την ανάπτυξη του Πειραιά, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «…Το 2019 εύχομαι να αποτελέσει το έτος ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Χρειαζόμαστε ενότητα, αισιοδοξία, πίστη στις δυνάμεις μας και συστηματική εργασία για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας διαβεβαιώνω, ως Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς μαζί με όλους τους προέδρους των παραγωγικών φορέων του Πειραιά ότι, θα σταθούμε αρωγοί δίπλα σε κάθε επιχειρηματία και της πειραϊκής κοινωνίας.
Ως δείγμα της έμπρακτης στήριξής μας στο θεάρεστο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, με πρωτοστάτη τον Σεβασμιότατο, το Ε.Β.Ε.Π. και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας δεσμευόμαστε μέσα στο 2019 να αγοράσουμε ένα σχολικό, εξοπλισμένο για παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Διον. Τεμπονέρας, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Β. Λεβέντης και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ι. Μώραλης. Όλοι, εξήραν το σημαντικό και πολύπλευρο έργο του Ε.Β.Ε.Π., ως μοχλού ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα και επισήμαναν την αγαστή συνεργασία, που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ. : Κ. Δουζίνας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Στ. Κομνηνός, Αναπλ. Γραμματέας Δευτερογενούς Τομέα και Εμπορίου, ο οποίος εκπροσώπησε την Πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Φ. Γεννηματά, ο Γ. Ζησιμάτος, Πρόεδρος ΥΠΑΑΠΕΔ, ως εκπρόσωπος των «ΑΝΕΛ», ο Γ. Γκαρής, Γραμματέας Οργανωτικού, ο οποίος εκπροσώπησε το «Ποτάμι», ο Ν. Σαντορινιός, Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι Βουλευτές Πειραιά: E. Σταματάκη, Γ. Γεννιά, Κ. Κατσαφάδος, Ε. Κασιμάτη, Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος, η κα Ρ. Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, ο Τ. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, ο Αντιναύαρχος, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, κ. Σ. Ράπτης, ο Δ. Αυλωνίτης, Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Η. Ξανθάκος, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Χ. Λαμπρίδης, Γεν. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο Πρύτανης ΠΑ.ΠΕΙ, κ. Α. Κότιος, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Α.Ε. Zhang Qiyue, o Mr. Zakhar Amchislavsky, Αξιωματούχος της Πρεσβείας των Η.Π.Α., ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τζ. Πάιατ, ο Κeith Silver, Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α, ο Φ. Κουρμούσης, Ε.Γραμματέας, Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο Σ. Θωμαδάκης, Ε. Γραμματέας ΣΔΟΕ, ο Γ. Δαβάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά και Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δρ. Γ. Πατέρας, Πρόεδρος Ν.Ε.Ε., ο Ι. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Ε.Ε.Α., ο Π. Ραβάνης, Πρόεδρος Β.Ε.Α., ο Γ. Καρανίκας, Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Ε., ο Καπετάν Παν. Τσάκος, ο Γ. Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Ν. Πλατανησιώτης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η Μ. Μενενάκου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο Λ. Βρυζίδης, π. Πρύτανης Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Δ. Καρύδης, π. Βουλευτής Πειραιά, Δ. Κατσικάρης, π. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Σωματείων, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, εκπρόσωποι επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, καθώς επίσης και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

 

 

eep logo