Επίσκεψη Δούρου – Γαβρίλη στον υπό ανάπλαση περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ

dourou gavrilis sef

Ρένα Δούρου: Αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε, εκσυγχρονίζουμε αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες στον Πειραιά

 

Την πρόοδο των εργασιών στον υπό ανάπλαση περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (αποκατάσταση και αναβάθμιση), στο Νέο Φάληρο, επέβλεψαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΦ Νίκου Λύτρα, μελών του Δ.Σ. καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Αλεβιζόπουλου και Μαρίας Λαμπρίδου.

Επισημαίνεται ότι μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής ήδη από το 2014 που ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης, για να επιστρέψει ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ από το ΤΑΙΠΕΔ, στην κυριότητα του οποίου είχε περάσει το 2012 ενόψει ιδιωτικοποίησης, στην αρμοδιότητα του Δημοσίου, πλέον έχει περιέλθει στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βάζουμε τέλος στην απαξίωση, την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών ενός χώρου που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο

Η Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για την αποτελεσματική συνεργασία. Ερωτηθείσα σχετικά, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έναν σπουδαίο χώρο άθλησης και αναψυχής για τους συμπολίτες μας, που πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή με την αναβάθμιση και την ανάπλαση των 370 στρεμμάτων του».
«Βάζουμε τέλος στην απαξίωση, την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών ενός χώρου που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε, εκσυγχρονίζουμε αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες στον Πειραιά και όχι μόνο. Σε όλη την Αττική. Γιατί πιστεύουμε στην αξία του μαζικού αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής συνοχής», τόνισε η ίδια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ με ΦΠΑ, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που θα κάνουν τον χώρο ασφαλή, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους με τη συντήρηση και αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης και πυρόσβεσης, τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού καθώς και την κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης. Αλλά και η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, έργο προϋπολογισμού 724.000 ευρώ με ΦΠΑ.

eep logo