ΚΚΕ: Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ε’ δημοτική κοινότητα Πειραιά

manolakou e diamerisma

Ομιλίες Δ.Μανωλάκου - Ε.Παντελάκη

Μαζική σύσκεψη αγωνιστών που απάρτιζαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Ε’ δημοτική κοινότητα Πειραιά, αλλά και άλλων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, άνεργων και νεολαίων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ της Ε’ δημοτικής κοινότητας. Μίλησαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Σε μια ζωντανή συζήτηση, σε κλίμα αισιοδοξίας για τις δυνατότητες που υπάρχουν να φτάσει η φωνή του Κόμματος πλατιά σε εργατικές λαϊκές μάζες, η Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρθηκε στις εξελίξεις, δένοντας το πώς οι κεντρικές πολιτικές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Έδειξε το πώς δήμος και περιφέρεια συντασσόμενοι με αυτή την πολιτική στηρίζουν την στρατηγική του κεφαλαίου, σε βάρος των εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρθηκε σε πληθώρα παραδειγμάτων από τη ζωή των ίδιων των κατοίκων στις λαϊκές γειτονιές της Ε’ δημοτικής κοινότητας. Εμβληματικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του κεφαλαίου είναι το λιμάνι του Πειραιά, που φέρνει εκατομμύρια κερδών στην εργοδοσία και ταυτόχρονα κλιμακώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αναφέρθηκε ακόμα στη ανάγκη το ΚΚΕ να βγει ισχυρό παντού, σε δήμο, περιφέρεια και ευρωβουλή, αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Η Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε σε πλευρές της υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής σε επίπεδο δήμου Πειραιά, στο πώς αυτή η πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στις επιλογές του κεφαλαίου, αφήνοντας πίσω σημαντικές λαϊκές ανάγκες. Ανέδειξε ότι στο δήμο του Πειραιά παρά τις μειώσεις των τελών αυτά είναι δυσβάσταχτα, από τα υψηλότερα πανελλαδικά και ότι οι υπηρεσίες του δήμου έχουν μπει σε ένα μεγάλο φοροκυνηγητό και όχι μόνο. Επίσης αναφέρθηκε στη δράση των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων που είχαν εκλεγεί με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που ήταν αποκούμπι για τους εργαζόμενους.

Στις ομιλίες έγινε αναφορά και στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων και αναδείχτηκε ότι υπηρετούν όλοι τους την ίδια πολιτική.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι δυνατότητες είναι πολλές και η δουλειά για να είναι το ΚΚΕ ισχυρό παντού έχει ξεκινήσει!
Η συνέχεια δίνεται και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες.